- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: У септембру камен темељац за фабрику у Нишу, биће још инвеститора

© Sputnik / Петар ТадићПешачка зона - Ниш
Пешачка зона - Ниш - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Мерошини да постоје бројни инвеститори заинтересовани за улагања у југ централне Србије, а најавио је и да ће у семптембру бити постављен камен темељац за нову фабрику у Нишу која ће запошљавати 375 људи.
„Мораћемо да доведемо још нових инвестиција за цео Нишавски и Топлички оркуг. У Нишу полажемо камен темељац за нову фабрику, ако се не варам у сепртембру, запошљаваће 375 људи. За Ниш имамо још четири потенцијална инвеститора. У сваком од места овде имамо заинтересоване инвеститоре, и неке швајцарске, за Прокупље чак четири и сва четири са територије ЕУ“, рекао је председник након отварања деонице „Ауто-пута мира“ Ниш-Мерошина.
Додао је да су инвестиције веома важне и да ће зато додатно замолити шефа делегације ЕУ Емануела Жиофреа да помогне у додатном привлачењу ивнестиртора у Топлицу.
„Овде је диван народ, много нам је важно да људи ту живе боље. Мерошину рачунамо у Топлицу, ту живи диван, а сиромашан народ, морамо да помогнемо и учинимо све да се то промени, чинимо све, али не можемо том бризином сами, зато вас молим за ту врсту подршке помоћи“, рекао је Вучић.
Србија ће, како је нагласио, наставити да улаже у пет округа, Топлички, Нишавски, Пчињски, Пиротски, Јабланички.
Рекао је да зна да људи никада нису до краја задовољни, али да као и што је Жиофре рекао када се крене ка Бугарској и Грчкој види се колико је Србија направила у претходним годинама.
Ускоро нам креће пруга Ниш-Димитровград, и заобилазница око Ниша о којој се толико година говори, а нико се није дрзнуо да то уради.
Сутра, прекосутра крећу радови на прузу Ниш-Брестовац, 23 километра која ће нас спајати са Прешевом и југом Србије.
Пре краја године креће Сталаћ-Ђунис 17 километара, то је деоница на брзој прузи Беорад-Ниш коју градимо са европским партнерима.
„Много тога се мења, земља нам је дугачија морамо да радимо још више, за нас је од пресудног значаја стопа раста“, рекао је председник.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала