- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Италија жели да ограничи цене хране и основних производа

© PixabayТрговина
Трговина - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Пратите нас
Италијанска влада покушава да се договори са супермаркетима и произвођачима хране око ограничавања цена основних производа - како хране, тако и непрехрамбених производа.
Италијански министар индустрије Адолфо Урсо преговара о споразуму са главним играчима на тржишту и жели да они "нуде низ свакодневних прехрамбених и непрехрамбених производа од октобра до децембра" ове године, наведено је у нацрту Меморандума о разумевању који је видео Ројтерс.
У оквиру предлога који подржава италијанска влада, ланци супермаркета треба да дефинишу корпу основних прехрамбених и непрехрамбених производа за које би важиле снижене цене.
У ову категорију би, поред хране, спадали и производи за децу и личну хигијену.
Дистрибутери поменутих производа треба да до 15. септембра обавесте владу Италије о својим плановима за учешће у овој иницијативи.
Према замисли владе у Риму, малопродајне радње које учествују у поменутој кампањи би биле означене посебним налепницама на излозима, у бојама италијанске заставе - зеленом, белом и црвеном - на којима би био натпис "антиинфлацијски квартал".
Годишња стопа инфлације у Италији је у јуну успорила на 6,7 одсто, као и раст цена хране - за 10,5 одсто, али она је и даље на високом нивоу, наводи британска агенција.
Рим није једини који је забринут због раста цена основних намирница, сличне мере разматрају и друге земље попут Велике Британије или Француске.
Празан новчаник - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2023
ЕКОНОМИЈА
Европљани све сиромашнији: Како је просечна земља ЕУ постала лошија од свих држава САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала