- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан представио најскупљег Бразилца у историји –„Једва чекам да победимо Звезду“

© Фото: ФК ПартизанМатеус Салдања, Партизан
Матеус Салдања, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Пратите нас
Дан уочи старта нове суперлигашке сезоне, Партизан је представио најскупље појачање овога лета. Бразилац Матеус Салдања (23) потписао је четворогодишњи уговор са црно-белима.
Стигао је из јапанског Џеф јунајтеда за обештећење од 1,3 милиона евра, а препоручио се добрим партијама на позајмици у азербејџанском Нефчију из Бакуа.
Некадашњи фудбалер Сантоса и Баије, стигао је као замена за Рикарда Гомеша, који је напустио црно-беле овог лета, а на леђима ће ности број 11 као и његов претходник.
Салдања је и најскупљи Бразилац у историји Партизана пошто је за 100.000 евра претекао Едуа, некадашње појачање из Сао Каетана.
Нови фудбалер Партизана изјавио је да му је први циљ да допринесе успесима клуба и помогне головима и асистенцијама.

„Намеравам да много допринесем головима, асистенцијама и како год будем могао, да дођемо до циљева. Поседујем квалитет да постигнем много голова и да помогнем тиму“, рекао је Матеус.

Бразилац је већ упознао саиграче.
„Атмосфера је сјајна, значајно је да се што боље упознамо, тако ћемо напредовати из дана у дан. Једва чекам да још боље упознам тим и саиграче.“
Упознат је и са чињеницом да је његов земљак Леонардо био миљеник навијача Партизана.
„Знам за њега као играча, не познајемо се лично, али желим да поновим његове успехе у Партизану, да постигнем много голова и подарим срећне тренутке навијачима.“
Новајлији у Хумској је познато и која је најважнија утакмица у Србији.
„Упознат сам са вечитим дербијем, једва чекам да доживим атмосферу, и наравно, да победимо“, оптимистички је закључио Матеус Салдања.
Поред Бразилца, четворогодишњи уговор са Партизаном потписао је и десни бек Аранђел Стојковић (28), који је стигао из ТСЦ-а за 150.000 евра. Он је до сада у каријери играо и за БСK Борчу, ОФK Београд, Спартак и Војводину.
Голман Партизана Александар Поповић против Гента - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
СПОРТ
Партизан „очистио“ гужву међу стативама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала