- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Продужен притвор оцу дечака који је починио масовно убиство у „Рибникару“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЦвеће, играчке и поруке испред Основне школе "Владислав Рибникар"
Цвеће, играчке и поруке испред Основне школе Владислав Рибникар - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Пратите нас
Апелациони суд у Београду продужио је за још три месеца притвор Владимиру К. оцу дечака који је починио масовно убиство у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду.
Владимир К. је ухапшен одмах након што је његов син К. К, који није кривично одговоран пошто нема навршених 14 година, починио злочин у школи у ком је убио 10 и ранио шесторо људи.
Више јавно тужилаштво против Владимира К. спроводи истрагу због сумње да је извршио кривично дело тешко дело против опште сигурности.
Сумња се да је Владимир К. обучавао свог сина да рукује ватреним оружјем и муницијом, тако што га је водио у стрељачки клуб како би увежбавао гађање мета из ватреног оружја, упркос чињеници да дете има 13 година и да таква активност и обука очигледно не одговарају његовој животној доби, саопштило је раније тужилаштво.
Владимир К. је, како се сумња, и поступио супротно одредби члана 32 став 1 Закона о оружју и муницији и супротно члану 2 став 1 Правилника о просторно техничким условима за безбедно смештање оружја и муниције, јер није обезбедио услове за безбедан смештај и чување оружја и муниције тако да оно не може доћи у посед неовлашћених лица, односно да буде закључано и посебно одвојено у сефовима, касама или сличним ормарима који се не могу лако отворити.
Сумња се да је услед оваквог његовог поступања 3. маја његов син успео да дође у посед пиштоља марке ЦЗ Шедоу, калибра 9x19мм и пиштоља марке Ругер МК калибра 22 мм ЛР, за које осумњичени Владимир К. поседује дозволе надлежног органа, а које се налазило у неправилно обезбеђеном металном сефу у ормару у предсобљу стана.
Дете је оружје и муницију понело са собом у ОШ „Владимир Рибникар“ у Београду, коју похађа, где је испалио велики број хитаца и лишио живота радника обезбеђења и осморо ученика, а тешко ранио наставницу школе и шесторо ученика од којих је једна девојчица у међувремену преминула.
Осумњичени је на саслушању негирао извршење кривичног дела и детаљно је изнео одбрану.
Три девојчице седе на улици испред школе Владислав Рибникар на Врачару” након масовне пуцњаве 3. маја 2023. - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
ДРУШТВО
Дечак који је починио масовно убиство: Отац се дивио како прецизно пуцам
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала