- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Саша Илић добио отказ

© Фото: Скриншот/Спортал.бгСаша Илић, ЦСКА Софија
Саша Илић, ЦСКА Софија - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
Пратите нас
Легендарни капитен Партизана Саша Илић (45) смењен је са функције трeнера првог тима ЦСКА из Софије после пораза код куће од румунског Сепшија (0:2) у квалификацијама за Лигу конференција, јављају бугарски медији.
Иако клуб из Софије још није то званично потврдио, Илић је добио отказ годину дана након доласка на кормило популарних „Армејаца“, а пресудио му је синоћни пораз у првом мечу на међународној сцени.
Прошле сезоне је водио борбу за титулу до последњег кола против Лудогореца, када је испустио првенство у последњим колима. Још тада су му челници софијског клуба замерили да није успоставио јасан стил игре, али су се, ипак, одлучили за наставак сарадње.
Међутим, овог лета је ЦСКА значајно уложио новац у појачања, потрошио преко три милиона евра на нова имена, а како је рано испадање из Европе неприхватљиво за управу, цех је морао да плати српски стручњак.
Према наводима из Бугарске, Сашу Илића ће на клупи заменити Стамен Белчев (тренер другог тима ЦСКА) или Румун Еуген Трика, некадашњи фудбалер тима из Софије, који је посматрао уживо синоћни меч.
Поред српског стручњака, цену пораза од румунског клуба платио је и дефанзивац Иван Туритсов, коме је одузета капитенска трака јер се после меча вербално сукобио са навијачима свог клуба.
Подсетимо, Саша Илић је пре ангажмана у Бугарској радио у Чукаричком и у млађим селекцијама Србије. На клупи бугарског великана имао је врло добар скор од 30 победа и по седам ремија и пораза на 44 наступа. У просеку је освајао 2,2 бода по мечу.
Матеус Салдања, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2023
СПОРТ
Партизан представио најскупљег Бразилца у историји –„Једва чекам да победимо Звезду“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала