- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Салцбург купио српско злато за сићу /видео/

© Фото: Скриншот/ТвитерПетар Ратков, Салцбург, гол на дебију
Петар Ратков, Салцбург, гол на дебију - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
Пратите нас
Петар Ратков (19), млади српски нападач који је овог лета појачао Салцбург, већ у првом колу је постигао гол на дебију за нови клуб. „Вечити“ шампион Аустрије је савладао Алтах као гост са 2:0, у мечу који су обележили српски играчи.
Сва тројица наших интернационалаца добили су прилику као стартери, Алекса Терзић, Страхиња Павловић и Петар Ратков. Овај потоњи отворио је свој голгетерски конто у аустријској Бундеслиги у првом полувремену.
Пет милиона евра плаћени нападач из ТСЦ-а, добио је прилику у свакој припремној утакмици, а поверење је искористио и на премијери.
Играо се 34. минут, хитроноги Kонате је убацио лопту са стране, а Ратков прецизним ударцем главом савладао голмана Дејана Стојановића и својој екипи је донео предност.
Наравно, одмах су кренула поређења са Митровићем, подсећање да му у дресу ТСЦ-а игра главом била слабија страна, али, очигледно, све се може ако се добро тренира што је случај у Салцбургу.
Навијаче Салцбурга Ратков већ подсећа на Словенца Бенџамина Шешка који је летос појачао Лајпциг за 30 милиона евра. Млади српски нападач замењен је у 73. минуту.
Поред Раткова, у стрелце се на овом мечу уписао и Страхиња Павловић. После корнера Кјергарда у 48. минуту сјајно је српски репрезентативац скочио и сместио лопту иза леђа голмана Алтаха.
Тиме је Павловић крунисао сјајну партију и потврдио стартни тријумф Салцбурга, „вечитог“ шампиона Аустрије.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера:
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
СПОРТ
Лазар прихватио понуду – време је за трансфер каријере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала