- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сумрак Запада: После Ковида и Украјине посежу за ванземаљцима да би избегли ледени брег

© Depositphotos.com / InnovariВанземаљци
Ванземаљци - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
Пратите нас
Живимо у свету у коме један глобални страх замењује други – тако је Ковид замењен украјинском кризом. Пошто је Запад свестан да му у Украјини не иде баш најбоље, а уз то постоји опасност од велике финансијске кризе, потребно је скренути пажњу. За то служе ванземаљци и отуда толика медијска пажња која се овом питању данас придаје.
To објашњава новинар „Вечерњих Новости“ Драган Вујичић поводом сведочења Дејвида Груша, који је до 2023. у оквиру агенције америчког Министарства одбране водио анализу необјашњивих аномалних појава.
Његово најновије и треће сведочење пред Конгресом САД било је најзанимљивије, будући да је са собом повео и два пилота који су могли да посведоче о наводима које је изрекао. Груш је рекао да је америчка влада највероватније знала за постојање ванземаљског живота од тридесетих година прошлог века, као и да скрива летелице ванземаљаца.
Груш, који је прошле године поднео жалбу као узбуњивач, казао је да се суочио са „бруталном одмаздом“ након што је, како тврди, открио доказе о томе да Влада САД крије доказе о постојању ванземаљаца.

Ванземаљци скрећу пажњу са Украјине

Два питања која наш саговорник поставља су до које границе ће се развијати прича о НЛО и зашто се она појављује баш сада. Као човек који је, како каже, у медијима више од три деценије, Вујичић уочава правилност у развоју приче о НЛО и упоређује их са развојем прича о леку против коронавируса и украјинској кризи. Наративи се смењују, каже Вујичић.
„Протеклих седам дана, на пример, велики медији на насловним странама нису извештавали о Украјини. Ако погледате најновије главне вести, можете да читате о Грушу, о Хантеру Бајдену и томе како је договор око признања кривице на чекању, можете да читате о Трампу, а глобална прича је о томе како смо прешли тачку глобалног загревања и ушли у период глобалног кључања“, наводи он.
Све у свему, наратив о Украјини, који је неповољан за Запад треба да буде промењен, додаје он.
Према Вујичићевом мишљењу, када постављамо питање зашто се прича о ванземаљцима захуктава баш сада, треба имати на уму да се ради о цикличној игри између богатих и сиромашних, баш као што се радило и о наративима о Ковиду или украјинској кризи. Бацање Ковида под отирач је успео пројекат и так сада постају јасни обриси катастрофе која је наративом о Ковиду изазвана. Јаз између богатих и сиромашних само се продубио – на Форбсову листу најбогатијих додато је неколико десетина имена појединаца и фирми који су на Ковиду зарадили, каже он.

Ванземаљско решење земаљских проблема Запада

Питање постојања ванземаљског живота одавно заокупља људе и неретко је служило као политичко средство, било у шали, било у збиљи. Вујичић подсећа на говор некадашњег председника САД Роналда Регана у УН, када је на питање које је самом себи поставио, шта би ујединило свет, одговорио да би то био долазак ванземаљаца.
Слично је 2016. говорио и знаменити амерички економиста Пол Кругман, када је размишљао о решењу за велику финансијску кризу у коме су се САД нашле. Према његовим тврдњама, најбоље би било измислити најезду ванземаљаца, да САД уложе новац у оружје којим би се свет бранио и то би решило проблем, прича Вујичић.
У свету постоји на десетине проблема – међу њима највећи свакако није глобално загревање. Пре ће бити да је то, како Вујичић каже, сумрак Запада. Брод северноатлантске цивилизације плови ка леденом брегу, а како ствари стоје, велики судар се приближава.
„Увек се разговарало о ванземаљцима као решењу проблема. Деведесетих је постојао пројекат који је могао да симулира најезду ванземаљаца. Раније смо имали и „Рат светова“ Х. Џ. Велса. Дакле, увек када се појави проблем већи од претходног, претходни се баца под тепих. Живимо у капитализму катастрофе – једна несрећа смењује другу. Живимо у перманентном страху. И ово је страх, будући да се људи плаже непознатог“, констатује Вујичић.
По Аристотелу, страх је бол који се јавља у ишчекивању зла, а у модерном свету један страх замењује други, додаје он.
Летећи тањир - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
СВЕТ
Позната тачна локација на којој се налази ванземаљска технологија: Шокантно сведочење пред Конгресом
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СВЕТ
Пентагон крије доказе о постојању ванземаљаца: Узбуњивач предао Конгресу поверљиве информације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала