- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакл у Бачкој Тополи – Партизан остао без победе у 97. минуту

© Фото: ФК ПартизанКсандер Северина, Партизан - ТСЦ
Ксандер Северина, Партизан - ТСЦ - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
Пратите нас
Фудбалери ТСЦ-а и Партизана поделили су бодове - 3:3 (2:2), у сјајном мечу првог кола нове сезоне Суперлиге Србије. Домаћи су до бода стигли захваљујући поготку у седмом минуту надокнаде, а црно-бели поново просули бодове на тешком гостовању.
Свашта смо видели ове вечери у Бачкој Тополи. ВАР соба је имала доста посла, као и голмани који су на обе стране одбранили по један једанаестерац. На крају је Партизан сурово кажњен после корнера који је изведен у дубокој надокнади времена и прецизног ударца главом Немање Стојића.
Буквално од самог почетка меча виђена су узбуђења на обе стране. Домаћин је повео први у 12. минуту када је после центаршута са леве стране, лопта стигла до Антонића који је био усамљен на ивици казненог простора, одакле је послао прецизан ударац у десну страну гола Немање Стевановића - 1:0.
Партизан је на овом мечу показао да има озбиљан потенцијал када је брзина у питању, а до преокрета је стигао у финишу првог дела на крилима Ксандера Северине. Најпре је Kануте прихватио лопту на двадесетак метара од гола домаћих, одмах је проследио за Натха који је са ивице казненог простора постигао леп гол за 1:1.
Само три минута касније, Северина је на средини терена одузео лопту Ћалушићу и повукао муњевиту акцију на чијем крају Натхо са леве стране шаље лопту у петерац, Николић мајсторски кроз ноге пропушта за Белића који је дотрчао иза њега и погодио за 1:2.
Изгледало је да ће се тим резултатом завршити први део игре, али после истека надокнаде времена, Kануте је направио прекршај над Станићем на уласку у казнени простор. ВАР соба је реаговала, судија Митић погледао снимак, а онда показао на белу тачку. Ифет Ђаковац је прецизно извео пенал, а ТСЦ је изједначио на 2:2.
Тренер Партизана Игор Дуљај извршио је три измене у 53. минуту, а прилику да дебитују добили су новајлије Kалулу и Салдања. И буквално у првом контакту с лоптом Бразилац је изнудио пенал после добре сарадње са Менигом. Натхо је извео пенал, али је његов ударац зауставио голман Илић.
Само два минута касније, у 57. минуту, млади штопер црно-белих Илић је постигао гол после слободног ударца који је извео Натхо. Међутим, погодак је поништен због офсајда.
Натхо је изашао из игре у 70. минуту, заменио га је Данило Пантић и пет минута касније скривио пенал. Опет спорна ситуација, питање да ли је прекршај био ван или унутар казненог простора. За разлику од финиша првог полувремена, овога пута Ђаковац не успева да савлада Стевановића.
И само два минута касније Партизан кажњава тај промашај. Црно-бели су изнудили корнер, Пантић је центрирао, лопта је завршила у петерцу, где се најбоље снашао Матеус Салдања и својим првим голом донео вођство Партизану - 2:3.
Чинило се да је то све и да ће гости сачувати предност и победу, али... Истекло је и пет минута надокнаде времена, када су домаћи изнудили корнер после кога на центаршут Мирчевског, Стојић погађа главом за коначних 3:3.
Мало пре тога Партизан је остао на терену са десеторицом пошто је новајлија Алдо Калулу добио два жута картона на дебију за само пет минута.
Пласман обезедио Sofascore
Петар Ратков, Салцбург, гол на дебију - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
СПОРТ
Салцбург купио српско злато за сићу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала