- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија гради велелепни храм у срцу Африке /видео/

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаСамит Русија-Африка
Самит Русија-Африка - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2023
Пратите нас
Патријаршијски егзархат Африке представио је на форуму „Русија-Африка“ макету духовно-образовног центра руске културе, науке и уметности чија је изградња предвиђена у близини престонице Уганде - Кампале.
На ограђеном подручју центра налазиће се звоник, храм, резиденција егзарха, објекат за смештај свештенства и службенике храма, као и економски објекат.
На основу макете, предвиђена је и просцетна зона са парком, тргом, хотелом и зградом Руског дома - Руског центра за науку и кулутуру.
Макету је направио Центар за класичну и традиционалну архитектуру МАРХИ, заједно са архитектонско-уметничким радионицама Даниловог манастира.
На раније одржаном форуму Русија-Африка у Санкт Петербургу, митрополит Клински Леонид (Горбачов), патријаршијски егзарх у Африци, изјавио је да патријаршијски егзархат Африке Руске православне цркве (РПЦ) брине о два дечија сиротишта у Кенији од момента свог оснивања.
Патријарх Московски и целе Русије Кирил изјавио је претходно на пленарној седници форума да је егзархат за пола године свог постојања отворио више од 200 парохија у 25 земаља.
У Санкт Петербургу је од 27-28.07. одржан други самит „Русија-Африка“ под девизом „За мир, безбедност и развој“. Ово је највећи догађај у руско-афричким односима са циљем да се унапреди узајамно корисно партнерство у складу са изазовима 21. века.
Председник Русије Владимир Путин са председником Малија - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2023
РУСИЈА
Путин поручио гостима из Африке: Све што смо договорили биће испуњено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала