- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иванишевић о „жутим минутама“ Ђоковића: „Опет је викао, опет ово, опет оно – глупости!“

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић и Горан Иванишевић
Новак Ђоковић и Горан Иванишевић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
Пратите нас
Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, осврнуо се на однос њих двојице и дешавања током мечева када српски тенисер неретко изручи салву негативних речи према свом стручном штабу.
Иванишевић је за Спортске новости рекао да није све тако како изгледа.
„Ма, то су глупости. Као прво, ја пола тога што он каже не чујем. То су огромни терени, публика виче и не чује се. Мени то не смета, то су емоције, негде то треба избацити. Само се пише „опет је викао, опет ово, опет оно“. Милион пута смо причали, уопште немам проблем са тим. И ја сам био играч, тешко је рећи неку техничку ствар у две секунде. Важно је да он што боље одигра“, рекао је Иванишевић.
Некада велики тенисер је уз Ђоковића постао и велики тренер.
„Фали ми још Ролан Гарос да комплетирам сва четири. Нема ту тајне, Новак је генијалац. Увек говорим да када уђе на терен сам губи и сам побеђује. Велика је одговорност бити тренер, није лако, има успона и падова, има и ствари које се не виде. Зато смо ми ту да му олакшамо све, да може да игра како би требало онда када изађе на терен“.
Ипак, тако није било у финалу Вимблдона.
„Још сам мало у шоку због тог финала. Новак је све рекао у свом говору после меча, нека финала је требало да изгуби па је побеђивао, нека је требало да добије па је изгубио. На крају, имао је много шанси које није искористио, Алкарас је одиграо храбрије, одлучније када је требало, тог дана је био бољи и добио је меч“.
Новак је узео одмор после Вимблдона, али се ускоро враћа у ритам.
„Био је у Дубровнику, на Корчули... Мало се одморио, али сада крећу припреме за америчу турнеју. Крајем следеће недеље крећу припреме, лагано са кондицијом, а онда и тенис. Потом се креће за Синсинати“, навео је Иванишевић.
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
СПОРТ
„Српски син“ расте у Канади – са 16 година је „бољи од свих“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала