- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српски син“ расте у Канади – са 16 година је „бољи од свих“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
Пратите нас
За само неколико дана тинејџер Лазар Стефановић (16) је прешао невероватан пут од просечног средњошколца до професионалног МЛС фудбалера.
Стефановић је, најпре, као производ омладинске академије Торонта 30. јуна ове године потписао уговор са другим тимом овог клуба.
Одмах следећег дана потписао је и краткотрајни уговор о позајмици у сениорском тиму и убрзо и дебитовао за А тим у поразу од Реал Солт Лејка (1:0). Стефановић је на том мечу замењен у 57. минуту када је уступио место Шејну Онилу.
Ипак, постао је други најмлађи фудбалер у историји МЛС лиге који је наступио за Торонто са 16 година, десет месеци и 22 дана. Три дана касније, ушао је с клупе за резерве у поразу од Орландо Ситија (4:0), заменивши Аимеа Мабику на старту другог дела.
Стефановић је рођен на Флориди, родитељи су му Срби, а он и његова породица су се преселили у Канаду док је био мали. Настанили су се у Оуквилу, где је његов отац, који је играо фудбал на колеџу у САД, пренео љубав према овој игри на сина.
Стефановић је 2016. приступио омладинској школи Торонта после три године које је провео у младом тиму Оуквила. За други тим Торонта дебитовао је прошлог априла и забележио 17 мечева као стартер за младе Редсе.
Ноћас је имао деби као стартер за сениоре Торонта у поразу од мексичког Атласа (1:0).
На интернационалном нивоу Стефановић је већ представљао и Канаду на овогодишњем КОНКАКАФ шампионату у Гватемали за играче до 17 година, где је постигао гол на шест мечева за тим који је стигао до полуфинала.
Такође се нашао и у идеалном саставу шампионата. Да ли би у догледно време могао да постане занимљив челницима Фудбалског савеза Србије остаје да видимо. Коментари су за сада позитивни, упркос поразима Торонта, многи већ сада Лазара сматрају најбољим дефанзивцем тима, а тек су му 16 лета.
"Играо је боље него сви наши одбрамбени играчи целе сезоне", навео је један од навијача.
Застава Румуније - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
СПОРТ
Румунско „стоп“ за трансфер играча из лажне државе Косово
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала