- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црногорци отказали из бизарног разлога, прве две провере Србије у „илегали“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка репрезентација Србије
Кошаркашка репрезентација Србије  - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Пратите нас
Од дуго најављиване пријатељске утакмице између кошаркашких репрезентација Црне Горе и Србије у Подгорици ипак неће бити ништа. Дуел је био договорен за 5. август, али у том термину ниједна од две дворане, које испуњавају стандарде, није слободна.
Наиме, у храму кошарке, у СЦ „Морача” се од 3. до 13. августа се игра Европско првенство за кадеткиње у рукомету. Уз ову дворану, у Подгорици је још само „Бемакс арена” погодна за меч таквог рејтинга, али је она недоступна због ремонта, који је одавно заказан за август месец ове године.
Због тога су из „Бемакс арене” још у марту обавестили Kошаркашки и Рукометни савез Црне Горе, да у августу не могу да буду организатори било каквих утакмица. У KСЦГ су планирали да та дворана буде један од домаћина Европског првенства Б дивизије за пионирке, али ће морати да нађу другу.
Једино је питање како су у црногорској кући кошарке уопште заказали дуел са Србијом, а да нису знали да хале које задовољавају критеријуме нису доступне? Због тога су као резервну опцију предложили да се меч игра у Бару, али су из Kошаркашког савеза Србије то одбили.
© Фото : КСС / Небојша ПараушићСветислав Пешић и Богдан Богдановић
Светислав Пешић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
Селекција Црне Горе, ипак, неће остати без још једног јаког теста пред Светско првенство, јер је договорено гостовање Словенији 8. августа у дворани „Стожице” у Љубљани. Тим Бошка Радовића ће први припремни меч играти 2. августа против Француске у Монпељеу, а 12. и 13. ће на турниру у Тбилисију играти са Грузијом, односно Ираном.
Црногорци прву утакмицу на Мундобаскету играју 25. августа против највећег ривала за пласман у другу фазу, Мексика, а у групи Д ће се сударити и са Литванијом и Египтом.

Прве две провере Србије затворене за јавност

Кошаркашка репрезентација Србије овог уторка започиње са пријатељаким проверама, а прве две биће одигране далеко од очију јавности.
Како је најављено из нашег табора, прве две провере нити ће ко моћи да гледа „са стране“ или путем ТВ преноса, нити ће извештаји са њих бити доступни љубитељима кошарке.
Орлови ће у торак 1. августа одиграти контролну утакмицу против репрезентације Босне и Херцеговине. Kако је саопштио Kошаркашки савез Србије, „према договору, меч ће бити затворен за јавност и извештај са њега неће бити јавно доступан“.
Два дана касније изабраници Светислава Пешића играју још један такав сусрет, а у мегдану затвореног типа ривал нашег националног тима биће селекција Пољске.
Млади кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
СПОРТ
Лекција Орлића о скромности и љубави према Србији: „Најважнија је медаља“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала