- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Васиљевић шири српску колонију у Америци – по „посебним“ правилима

© Фото : Скриншот / Јутјуб / ESPN AustraliaДејан Васиљевић
Дејан Васиљевић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Пратите нас
Аустралијски кошаркаш Дејан Васиљевић договорио је сарадњу са НБА тимом из престонице САД – Вашингтон Визардсима.
Како преноси ЕСПН, 26-годишњи бек рођен у Канади потписао је посебну врсту уговора који може да се претвори у нешто учесталији „двосмерни уговор“ до старта сезоне.
То би значило да би 190 центиметара високи Васиљевић могао истовремено да наступа за Визардсе, али и за њигову филијалу из Џи лиге – Кепитал Сити Го-Го.
Уколико НБА тим раскине уговор са кошаркашем на посебном уговору, играч ипак добија 75 хиљада долара и прилику да током 60 дана буде играч тима у Џи лиги.
Васиљевић је некадашњи студент универзитета Мајами, а у претходне три сезоне носио дрес аустралијских Сиднеј Кингса. У прошлој сезони у просеку је бележио 13,4 поена и 4,3 скока за овај аустралијски тим.
Био је члан млађих репрезентативних селекција Аустралије.
Вашингтон има права и на Тристана Вукчевића, талентованог крилног центра који је у прошлој сезони носио дрес Партизана и са којим је освојио АБА лигу. И даље није извесно где ће 20-годишњак наставити каријеру, будући да су интересовање за њега исказали грчки тимови Перистери и Олимпијакос, за који је Тристанов отац Душан Вукчевић својевремено играо.
За „Чаробњаке“ наступа и Дени Авдија, израелски репрезентативац, који је пореклом такође са ових простора, његов отац Зуфер Авдија је легенда београдске Црвене звезде, а Васиљевић шири српску колонију у НБА лиги коју је недавно појачао Василије Мицић, нови играч Оклахоме.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
СПОРТ
Индијско чудо од детета нашло инспирацију у Новаку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала