- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први човек војске Алжира допутовао у Москву

© Фото : Ministry of National Defence of AlgeriaАлжирско оклопно возило БТР-80 са противтенковским системом "Корнет-Е"
Алжирско оклопно возило БТР-80 са противтенковским системом Корнет-Е - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Пратите нас
Русија и Алжир су посвећени вођењу независне спољне политике и одбрани националних интереса, упркос притисцима Запада, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.
„Дали смо јасан сигнал целом свету да су Русија и Алжир посвећени вођењу независне спољне политике и одбрани својих националних интереса, упркос притиску Запада који је без преседана“, рекао је Шојгу на састанку са начелником Генералштаба Оружаних снага Алжира генералом Саидом Шанегриком.
Русија је заинтересована да Алжир има водећу улогу у сфери безбедности у северној Африци, руско Министарство одбране је спремно да помогне у повећању борбених способности Оружаних снага Алжира.
Шојгу је током састанка истакао да је Русија „увек подржавала право сваке земље да доноси суверене одлуке“ о читавом спектру међународних и домаћих питања, посебно оних која се тичу обезбеђења националне безбедности.
Саид Шанегрика је истакао да алжирски народ чува сећања на однос Совјетског Савеза према алжирској револуцији 1954. године, као и на оне „бенефиције и помоћ“ коју је Русија пружала алжирској националној војсци за јачање одбрамбене способности, наводи Министарство одбране Русије.
Војска, Сијера Леоне - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
СВЕТ
Спречен још један војни пуч у Африци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала