- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бизарне околности окончане „компромисом“ – и обавештењем за публику /видео/

© AP Photo / Alberto PezzaliВикторија Азаренка
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Пратите нас
Украјинске тенисерке већ неко време не желе да се поздрављају са Рускињама и Белорускињама на мрежи, а пошто публика готово увек звижди због оваквих потеза, дошло је до „компромиса“. Одлучено је да се током мечева Украјинки и Рускиња/Белорускиња изда саопштење да неће бити поздрава.
Током меча Викторије Азаренка, белоруске тенисерке и Елине Свитолине у Вашингтону на екрану се појавило саопштење за публику на коме је писало да се две тенисерке неће руковати после меча.
Ово саопштење претходно је најавила Свитолина која је прва донела одлуку да не пружа руку противницама из Русије и Белорусије.
Украјинка је пре меча разговорала са Стивом Сајмоном, главним директором ВТА, који јој је рекао да ће саопштењем за публику направити „компромисно решење“.
Током Ролан Гароса публика је гласно звиждала Украјинки Марти Костјук која није желела да се поздрави са Арином Сабаленком, али потом је на истом турниру звиждала и Дарији Касаткини која није дошла до мреже после меча са Свитолином иако је украјинска тенисерка рекла да неће бити поздрава.
Публици се не свиђа одлука Украјинки, али им се изгледа није допало ни то што Рускиње и Белорускиње не желе да праве додатне проблеме па се увек мирно повуку.
Како не би било звиждања и једној и другој саопштење током меча је компромис, мада је јасно да је то далеко од компромиса јер ће Украјинке само наставити са непоштовањем према противницама.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић и Никола Ћаћић против Немачке - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
СПОРТ
Новак ће имати дупли програм у „загревању“ за главни циљ у Америци!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
СПОРТ
Индијско чудо од детета нашло инспирацију у Новаку
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
СПОРТ
Митровић: Хтео сам да се побијем због Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала