- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Још једна награда у Америци за филм „Овуда ће проћи пут“ Нине Огњановић

© Фото : Уступљено Спутњику/Stony Brook Film FestivalЈош једна награда у Америци за филм „Овуда ће проћи пут“ Нине Огњановић
Још једна награда у Америци за филм „Овуда ће проћи пут“ Нине Огњановић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Трећа награда у Америци за остварење „Овуда ће проћи пут“ Нине Огњановић: Филм у биоскопима од септембра.
Остварење „Овуда ће проћи пут“ Нине Огњановић освојио је још једну награду у Америци – „Spirit of Independent Filmmaking Award“ на фестивалу „Stony Brook Film” у Њујорку.
Награда фестивала на Лонг Ајланду припала је нашој ауторки за, како је наведено, „дух независног филмског стваралаштва која се додељује ауторима који користе јединствен инди објектив како би оживели своје невероватне приче“.
Поводом треће награде коју је филм освојио у Америци Нина Огњановић је рекла да је изузетно задовољна искуством које је стекла на фестивалу, као и приказивањем у пуној великој сали Стелер центра.
© Фото : Уступљено Спутњику/Stony Brook Film FestivalФилм Нине Огњановић приказан у пуној великој сали Стелер центра
Филм Нине Огњановић приказан у пуној великој сали Стелер центра - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Филм Нине Огњановић приказан у пуној великој сали Стелер центра
„Овуда ће проћи пут“ ће 5. августа затворити Фестивал медитеранског и европског филма Требиње, а након тога биће приказан на Брач филм фестивалу, а у српским биоскопима биће у септембру.
Подсетимо „Овуда ће проћи пут“ светску премијеру је имао на „Slamdance“ фестивалу у Америци где је добио награду публике и специјално признање жирија, док је домаћа премијера одржана на овогодишњем београдском ФЕСТ-у на ком је филм освојио награду публике.
Филм је награђен и на Интернационалном филмском фестивалу Ривиера у Италији где је освојио награду студентског жирија, док је на фестивалу „Mammoth Lakes” у Калифорнији остварење Нине Огњановић добило две награде - награду публике и жирија за најбољи филм.
Огњановић је проглашена најбољим редитељем дебитантом на недавно одржаном Равно село фестивалу, док је на фестивалу у Сомбору филм освојио награду „Ернест“ као најбољи, глумица Јана Бјелица је освојила награду за најбољу младу глумицу, док је глумац Златан Видовић добио посебно признање за упечатљива глумачка остварења у три филма.
Филм Овуда ће проћи пут Нине Огњановић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
КУЛТУРА
Још две награде за филм „Овуда ће проћи пут“ Нине Огњановић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала