- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђереова пета рецка у девет дана, крај за Лајовића

© Tanjug / Frank MolterЛасло Ђере, Саша Зверев, финале Хамбург
Ласло Ђере, Саша Зверев, финале Хамбург - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Половичан учинак остварили су српски тенисери на турниру у аустријском Кицбилу. Ласло Ђере уписао је пету победу у само девет дана, након што је елиминисао Кристофера О'Конела - 6:4, 7:6, док је Душан Лајовић изгубио од Кинеза Жижена Жанга резултатом 6:3, 6:2.
Лајовић је неочекивано лако пао пред Кинезом, ком је дозволио већ у првом сету да направи два брејка и да слави с убедљивих 6:3.
Наставак сусрета није донео никакву промену и Жижен Жанга је без већих проблема успео да елиминише Србина и пласира се у друго коло. То је други пут ове сезоне да је Кинез елиминисао српског тенисера, с обзиром на то да му је Лајовић предао меч на старту Ролан Гароса због повреде.
Пре Душана на терену је био Ласло који је наставио да ниже рецке и уписао је чак пет за само девет дана.
Тамо где је стао у Хамбургу, Ђере је наставио у Кицбилу. У Немачкој је забележио четири тријумфа, да би га у финалу зауставио Александар Зверев. Ипак, тај пораз није утицао на српског тенисера који је напредовао за око 20 места на АТП листи и тренутно је 38. рекет планете.
После рутинске победе над Аустријанцем О'Конелом у мечу који је трајао 114 минута на турниру из серије 250, очекује га напредак бар за још две или три позиције, а наредна препрека у Аустрији биће му у среду, не пре 14 часова, Бразилац Тијаго Сејбот Вајлд.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Новак позвао колеге да му се придруже: „Растемо и борићемо се“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала