- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере игра озбиљан тенис – нека се спреми Аргентинац

© Sputnik / Лола ЂорђевићЛасло Ђере
Ласло Ђере   - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у четвртфинале турнира у аустријском Кицбилу, пошто је био бољи од Бразилца Тијага Сејбут Вајлда у два сета - 7:6, 6:3 за око сат и по времена.
Ласло је наставио са сјајним партијама после прошлонедељног издања у Хамбургу где је стигао до финала где га је зауставио Саша Зверев, а Бразилац је данас био конкурентан само у првом сету који је решен у тај-брејку.
Обојица су били одлични на свој сервис у првој деоници, где нисмо видели ниједну брејк прилику током 12 одиграних гемова, па је одлука пала тек у тај-брејку. Тамо је српски играч био бољи са 7:5 и повео је у сетовима.
То вођство дало је крила момку из Сомбора. Бразилац као да је био деморалисан због изгубљеног првог сета, па је већ у другом гему претрпео брејк на свој сервис после кога је Ђере отишао на 3:0.
Мало је фалило да Бразилац узврати брејком, али је Ласло спасио чак три брејк лоптице и повећао предност на 4:1. До краја се играло гем за гем па је Ђере доби одруги сет са 6:3 и рутински привео меч крају.
Противник Ласлу Ђереу у наредној рунди биће Аргентинац Педро Качин који је био бољи од Шпанца Алберта Рамоса-Вињоласа са 7:5, 6:3.
Момак из Сенте ће вероватно бити фаворит у дуелу који је на програму у четвртак, а уколико елиминише Каћина, ривал у полуфиналу могао би опет да му буде Кинез Жижен Женг, кога је савладао у полуфиналу Хамбурга. Али, о том потом...
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Американац цени Роџера и Рафу, али – „Новак је најбољи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала