- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац цени Роџера и Рафу, али – „Новак је најбољи“

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Легендарни амерички тенисер Џими Конорс поручио је да је Новак Ђоковић најбољи свих времена, уз дужно поштовање према његовим највећим ривалима Роџеру Федереру и Рафалу Надалу.
Причајућу у свом подкасту на тему ко је GOAT, Конорс је нагласио да и те како цени Шпанца и Швајцарска који су врхунски тенисери, али је Србин за нијансу испред њих.
„Направили су таква правила да су Гренд слемови постали изузетно важна ствар. Знате оно, освојио је највише Гренд слемова и због тога је најбољи. За мене, осврћем се на сваки дан, на сваки меч, на сваки турнир, сваку годину. Делује да се то променило у претходних 15-20 година и све се врти око тих Гренд слемова и колико чута сте подигли трофеј. Не кажем и никада нисам рекао да Федерер и Надал нису врхунски играч. Само сам рекао да је сада на врху те листе момак по имену Новак Ђоковић. Има највише освојених Гренд слемова у овом тренутку. Они јесу добри, и то су доказали за ових 15, 16, 17 година, али Новак је најбољи, а ја сам само рекао колико је битан број освојених Гренд слем трофеја“, истакао је Американац.
Новак Ђоковић је на челу листе са 23 Гренд слема, прати га Шпанац Надал који има 22 највеће титуле, док је Швајцарац Роџер Федерер на коти 20.
„Федерер је престигао Сампраса, а то је значило да је Роџер најбољи тенисер свих времена због већег броја освојених трофеја. У реду, Ђоковић сада има 23 трофеја, што значи да је најбољи свих времена“, закључио је Џими Конорс.
Новак Ђоковић тренутно се налази на одмору у Црној Гори, где "пуни батерије" за предстојеће изазове који га очекују после Вимблдона.
Други рекет планете ће коначно заиграти у Америци, где у прошлости није могао да учествује на турнирима због одлуке да се не вакцинише против вируса корона.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Ласло Ђере, Саша Зверев, финале Хамбург - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Ђереова пета рецка у девет дана, крај за Лајовића
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Новак позвао колеге да му се придруже: „Растемо и борићемо се“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала