- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руси исправили неправду према Србину

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаМилан Гајић
Милан Гајић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Артур Григорјантс, шеф за контролу Дициплинске комисије Фудбалског савеза Русије, потврдио је да је ова организација поништила црвени картон дефанзивцу ЦСКА из Москве, Милану Гајићу, који је добио на мечу другог кола Премијер лиге Русије против Ахмата у Грозном.
Меч је одигран 30. јула у престоници Чеченије, а клуб из Москве је славио као гост са 3:2. Међутим, главни судија утакмице Владислав Безбородов досудио је чак пет једанаестераца на овом мечу и показао три црвена картона.
После гледања ВАР снимка у 45+10 минуту показао је пут у свлачионицу и српском интернационалцу Гајићу.
„Разматрали смо укидање суспензије Гајићу. Такође смо примили и писмену молбу ЦСКА да се играчу укине црвени картон. Играч се укључио у саслушање путем видео-линка. Комисија је установила да је Гајић искључен грешком судије Безбородова и одлучила да му укине црвени картон“, рекао је Григорјантс.
Како је објашњено на сајту Фудбалског савеза Русије, одлука експертског тима је била мотивисана чињеницом да главни судија није имао право да користи видео снимак за црвени картон, када је пенал досуђен након што је изведен слободан ударац.
Ова могућност постоји само у случају инцидента услед агресивног понашања играча, а то није био случај овога пута, тврде у ФС Русије.
„Услед чињенице да је ВАР протокол прекршен, комисија је једногласно одлучил да црвени картон за фудбалера ЦСКА није требало да буде показан, и да је утакмица требало да буде настављена након што је тим Ахмата промашио пенал“, кажу у ФС Русије.
Како било, Гајићу је мрља обрисана и комотно може да се посвети припремама за треће коло и градски дерби са Локомотивом.
Буфон, голман Јувентуса, после пораза у финалу Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Довиђења, велики!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала