- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласло не препушта ни сет – српски мајстор шљаке у полуфиналу

© Tanjug / Frank Molter/dpa via APЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере наступиће у још једном полуфиналу и то на турниру у аустријском Кицбилу. Момак из Сенте елиминисао је у четвртфиналу Аргентинца Педра Каћина у два сета са 6:4, 6:2.
Противник у борби за финале биће му Аустријанац Доминик Тим који је после велике борбе савладао Француза Артура Риндернека у три сета са 4:6, 6:3, 6:4.
Што се тиче Ласла, наставља се његова доминација на шљаци. Последњи резултати чине га дефинитивно најбољим српским тењнисером после Новака Ђоковића. Трећи меч заредом Ђере није препустио ривалу ни сет.
После Бразилца Тијага Сејбут Вајлда и Аустралијанца Кристофера О'Конела без изгубљеног сета је послат кући и Аргентинац Каћин.
У првом сету, Ђере је одмах на старту имао брејк лопту, али је није искористио. Ипак, успео је из другог покушаја у седмом гему када је повео са 4:3 и оставио Аргентинца без прилике да му узврати.
У другом сету је наш играч је био још бољи, одмах је направио брејк у првом гему, а умало да га дуплира у трећем, када се Аргентинац ишчупао некако. Каћин је једину брејк шансу имао у другом гему, али је Ласло остао концентрисан.
Педро се дефинитивно предао у седмом гему када је направио још неколико грешака и омогућио Ласлу да поведе са 5:2 и трасира пут у друго полуфинале, у последње две недеље.
СПОРТ
Зверев указао поштовање српском тенисеру: „Ти си један од најбољих и најскромнијих момака“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала