- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Циркус у режији Бугара и Албанаца

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Shvercerat ShkupШверцери Шкупи
Шверцери Шкупи - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Пратите нас
Бугарски великан Левски дочекује у реваншу македонски Шкупи овог четвртка, а меч у Софији има интересантну предигру. Иако домаћин има предност од 2:0 из првог меча у Скопљу, гости не одустају од намере да их изненаде па су смислили неколико начина да направе циркус од овог реванша.
Гости из Северне Македоније, тим за који махом навијају Албанци, обавестио је УЕФА уочи утакмице да је заборавио резервну гарнитуру дресова, да има само плаву и затражио да Левски наступи у својој резервној жутој боји.
Оригинална боја Левског је плаво-бела.
То је само један у низу скандала везаних за овај меч. Претходно су пажњу медија привукли навијачи Шкупија, популарни „Шверцери“, који су на друштвеним мрежама објавили фотографије на којима су се лажно таговали као да су у Софији.
То је узбунило десетак хулигана Левског да проведе ноћ на улицама бугарске престонице тражећи их, неки су чак имали и мачете у рукама, али се касније испоставило да су све објаве Албанаца биле лажне и да нису ни стигли у Софију.
Подсетимо, навијачи Шкупија, популарни „Шверцери“ привукли су пажњу јавности прошле сезоне у двомечу квалификација за Лигу шампиона против Динама из Загреба када су заједно скандирали „Убиј Србина“.
Шкупи је албанско име за Скопље, клуб је основан 2012. године, али жели да се представи као наследник славне Слоге, клуба који је постојао од 1927. године, а угашен је 2009.
Навијачи Динама Бед блу бојс - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
СПОРТ
Хрвати нашли „рупу" и побратимили се са Албанцима
Слога се 2012. фузионисала са екипом Албарса и формиран је Шкупи, али Фудбалски савез Македоније није признао нови клуб као наследника, што је учињено у случају Вардара и Миравца како би скопски великан остао у елитном такмичењу.
Шкупи је 2022. постао шампион државе и тада су у први план изашли навијачи, такозвани „Шверцери“ који су чести на утакмицама репрезентације Албаније, за разлику од мечева Македоније и, касније, Северне Македоније.
Власник клуба је турски бизнисмен Ајдин Олгун, раније ангажован у Челику из Зенице.
Душан Тадић и Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
СПОРТ
Одговор као из топа: „Немања Матић!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала