- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Мањифико и Констракта дали музички печат новом филму Драгана Бјелогрлића

© Фото : Устиупљено Спутњику/Александар ЛетићДраган Бјелогрлић као шеф државне безбедности СФРЈ Лека Ранковић
Драган Бјелогрлић као шеф државне безбедности СФРЈ Лека Ранковић  - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Пратите нас
Констракта и Мањифико заједно су написали песму „Пут“ за нови филм Драгана Бјелогрлића „Чувари формуле“, чија је премијера 4. августа на фестивалу у Локарну.
Ова нумера посебно је рађена за потребе филма и публика ће премијерно моћи да је чује на фестивалима у Локарну и Сарајеву, где је овај филм уврштен у главни програм.
„То је била Бјелина идеја, да споји Мањифика и мене за завршну песму на филму. Захвлана сам му на тој прилици да радим са Мањификом. Песма излази из поп форме и подређена је филму, али има неку своју самосталност. Иначе не слушам песме које певам, али ова ми је на листи”, изјавила је Констракта.
Музичка нумера „Пут“ инспирисана је истинитом причом о акциденту у Винчи 1958. године и људским судбинама које су дочаране у овој филмској причи рађеној по бестселеру Горана Милашиновића „Случај Винча“.
У насловним улогама гледаћемо Радивоја Рашу Буквића, као и прослављене француске глумце Алексиса Манентија, Оливиеа Бартелемија и Ане Сара.
Директора института Винча Павла Савића играће Предраг Мики Манојловић, а шефа државне безбедности СФРЈ Леку Ранковића – Драган Бјелогрлић.
© Фото : Уступљено Спутњику/Александар ЛетићФилм „Чувари формуле“ - истинита прича о акциденту у Винчи 1958. године
Филм „Чувари формуле“ - истинита прича о акциденту у Винчи 1958. године   - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Филм „Чувари формуле“ - истинита прича о акциденту у Винчи 1958. године
Улоге младих југословенских научника редитељ је доделио Јовану Јовановићу, Алиси Радаковић и Огњену Мићовићу.
Ову јединствену причу као сценаристи уз Бјелогрлића потписују Вук Ршумовић и Огњен Свиличић.
Ауторски тим предвођен Бјелогрлићем као редитељем, чине директор фотографије Иван Костић, монтажерка Милена Предић, сценографкиње Јелена Сопић и Јована Цветковић, костимографкиња Марина Вукасовић Меденица, композитор Александар Ранђеловић, док извршну продукцију потписује Горан Бјелогрлић.
Филм „Чувари формуле“ имаћесветску премијеру на једном од највећих европских филмских фестивала у Локарну 4. августа, а након тога ће бити приказан 15. августа у оквиру главног програма 29. Сарајево филм фестивала.
Светска премијера новог филма Драгана Бјелогрлића „Чувари формуле“ на Локарно филмском фестивалу - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
КУЛТУРА
Светска премијера новог филма Драгана Бјелогрлића „Чувари формуле“ на Локарно филмском фестивалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала