- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Хеликоптери, падобранци, „Тигрови“: Руске и сиријске снаге одржале прве ноћне вежбе у Хами /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Ваздушно-десантних снага Русије
Војне вежбе Ваздушно-десантних снага Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Пратите нас
Јединице специјалних снага Сирије и посаде Ваздушно-космичких снага Русије први пут су одржале ноћне тактичке војне вежбе у сиријској провинцији Хама, саопштило је Министарство одбране Русије.
По сценарију вежби, противник је покушао да изведе напад на базу владиних снага и заузео је насеље са цивилима. Након тога је команда руске групе трупа заједно са командом Сирије донела одлуку да ноћу заједно ослободе насељено место.

Како је прецизирано, посаде ловаца Су-35 и бомбардера Су-24 Ваздушно-космичких снага Русије, заједно са посадама артиљеријских јединица Оружаних снага Сирије, извеле су напад на критично важне објекте противника. Поред тога, ударни хеликоптери Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије уништили су оклопну технику и утврђења условних терориста што је омогућило војницима 25. дивизије специјалних снага „Тигар“ да се искрцају у зону где се изводи операција.

Како се наводи, војници сиријске војске скочили су падобраном са висине од 1.500 до 3.000 метара са наоружањем на руским падобранским системима „Арбалет 2“, а неки су се муњевитом брзином спустили ужадима из хеликоптера армијске авијације Ми-8АМТШ Ваздушно-космичких снага Русије.
Јуришне јединице су помоћу оклопне технике извршиле јуриш на насеље и ликвидирале условне терористе које су га заузеле.
Истиче се да су команда снага групе руских трупа у Сирији и руководство Оружаних снага Сирије високо оценили координисане акције руских и сиријских јединица.
Руски војни авион Су-34 - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2023
РУСИЈА
Амерички дрон се приближио руском ловцу на 100 метара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала