Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Има једна земља у којој је „Зелени медвед“ – сви мисле да је руски, али…

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Пратите нас
Председник Србије изјавио је вечерас да је политика Србије - самостална, независна Србија која тежи европском путу, али не руши традиционална пријатељства, као и да јој нико други неће одређивати политику.
"Политика Србије и политика коју ћу да водим док сам председник Србије до 2027. године је самостална независна Србија, која има своје спољнополитичке циљеве и која је на европском путу, али која неће да руши традиционална пријатељства, ма ко шта тражио од медијских посленика или на било који други начин јер хоћемо да чувамо Србију", рекао је он за РТС током посете Републици Српској.
Како је рекао, циљ је и да се сачувају прилике за Србију због чега се радује одласку у Кину на "појас и пут" и потписивању разних уговора, 38 споразума у октобру.

"Е то је политика Србије и нико други је неће одређивати. То што они виде свуда руску пропаганду, па да вам откријем како се води пропаганда против нас - кажу на Телеграму неки 'Зелени медвед', а ви мислите неки Руси и да су проруски орјентисани, а онда вам је свака друга, трећа вест против Вучића. Када проверимо одакле су схватимо да то долази из једне суседне државе која је чланица НАТО и под утицајем неких других то ради са циљем да одвоји део становништва који је родољубиво и патриотски орјентисан од државе Србије и окрене их не би ли извела револуцију, јер се зна да ће да влада потрчко Запада, а не неко ко је за Русе", рекао је председник.

На питање о којој је држави реч он је казао да се ради о "јужном суседу Србије" који много воли и заклиње се у НАТО.
"Ускоро ћемо о томе да говоримо мало више да видите каквим се све триковима служе. Изложени смо свим хибридним триковима", рекао је Вучић.

Србија нема право да одустане од РС, без обзира на притиске

Вучић је рекао да Србија нема право и не сме да одустане од подршке Републици Српској, ма која сила да тражи да уведе санкције против наших људи или припадника нашег народа.
Вучић, који је у посети Републици Српској поводом сећања на страдале у "Олуји", рекао је да је данас са председником РС Милорадом Додиком и патријархом српским Порфиријем разговарао у манастиру Осовица у општини Србац о кључним питањима за српски народ, Републику Српску и целокупну позицију нашег народа у региону, за односе са светом, за притиске којима су изложени наши људи.
Србија, како је истакао, нема право и не сме да одустане од подршке Републици Српској, ма која сила да тражи да уведе санкције против наших људи, припадника нашег народа.
“Од када су Американци увели санкције комплетном руководству Републике Српске и увели санкције против наших људи на Косову и Метохији, али наших људи на Косову и Метохији, неалбанцима, увели санкције против шефа Безбедносно-информативне агенције у Србији ствари се компликују. То нису једноставне ствари за нас оне се компликују не само у политичком смислу већ и у економском смислу“, рекао је Вучић.
Он је истакао да ће Србија сутра изнети став по том питању.
“Али је унапред јасно да Србија нема право и не сме да одустане од подршке Републици Српској, ма која сила да тражи да уведе санкције против наших људи, припадника нашег народа, онолико колико можемо, па макар били и последњи на кугли земаљској, ми не можемо да мењамо свој народ и бићемо уз свој народ“, поручио је Вучић.

Вучић: Сутра одајем почаст деци која су убијена само зато што су Срби

Вучић је рекао да ће сутра на Петровачкој цести одати почаст деци која су убијена само зато што су носила српско име.
Он је рекао и да се ове године први пут обележава годишњица страдања Срба у "Олуји" на територији Републике Српске, која је прихватила део српских избеглица из Српске Крајине које ту и данас живе.
"Сутра ће да говори тридеседшестогодишњакиња која је била дете када се то догодило и која сада живи у Приједору. Говориће о својој муци, о језивој колони у којој је нестајао читав један народ борећи се за живот и за живот своје деце, а напуштајући вековна огњишта", навео је Вучић.
Вучић је рекао да верује да ће се 30. годишњица обележавања сећања на пострадале у акцији "Олуја" одржати у Београду.
"Да ли ћемо следеће године обележавати у Бања Луци, у Новом Саду, у неком од места које је прихватио највећи број нашег избеглог живља, о томе ћемо се накнадно договорити", додао је Вучић.
Он је истакао да Србија никада неће бежати од тога да се успостави правда над било ким.
"И над Србима који су починили злочине, над Хрватима, над Бошњацима и над свим странама", истакао је он.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
СРБИЈА
Вучић о западној пропаганди: Само нек наставе да лажу...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала