- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласло поражен после драме и пет меч лопти – Тим је у финалу Кицбила

© AP Photo / Frank MolterЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, поражен је у епском полуфиналу турнира у Кицбилу од Аустријанца Доминика Тима после драме у три сета резултатом 6:7, 7:5, 7:6.
Најбољи тенис у каријери игра Ласло Ђере који је и од почетка полуфинала у Кицбилу против Доминика Тима био на висини задатка, а такав приступ одржава већ на другом турниру узастопно.
Колико год Тим није на нивоу на ком је био као Гренд слем шампион, Аустријанац и даље зна да буде незгодан противник поготово када се нађе у домовини где је жеља за победом већа него било где другде.
Дакле, од старта је Ласло имао тежак задатак, борба против Гренд слем шампиона и борба против публике.
Српски тенисер је први стигао до брејк лопте, али је није искористио, међутим своје шансе у наредном гему прокоцкао је и Тим. По још једну прилику имали су обојица, али брејка није било, а онда је морао да одлучи тај-брејк у ком је Ђере био бољи.
Публици није било драго, звиждуци су били гласни, али се Ласло храбро носио и са противником и са навијачима. Ритам меча остао је исти и у другом сету. Српски тенисер играо је добро, али брејк прилике није могао да искористи, баш као ни Тим.
Права драма одвијала се у десетом гему другог сета када је било 40:40, али ипак је уместо меч лопте упорном офанзивном Тима дошло до гем лопте. Донео је тај гем самопоуздања Аустријанцу који је потом опасније запретио Ласлу и после два сата и шест минута направио је први брејк на мечу, а потом освојио и сет.
Трећи сет почео је поново уједначено, а онда је Ђере у четвртом гему стигао до две везане брејк лопте, али и њих не користи српски тенисер. Наставио је Ласло да напада и да се бори, међутим и даље није било лека за сервис гем противника.
Драматичан тренутак догодио се у 12. гему. Ђере је стигао до десете брејк лопте, али овога пута она је имала тежину меч лопте! Ни ту прилику није искористио Ласло, али је у истом гему добио нову. Ништа се није догодило ни са њом...
До треће меч лопте стигао је српски тенисер, али када ни њу није искористио меч је отишао у тај-брејк, а овога пута бољи је био Тим.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
СПОРТ
Новак или Роки 4? /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала