- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Зеленски упао у „троструку замку“ Путина

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајински председник Владимир Зеленски
Украјински председник Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
Пратите нас
Русија има три важна адута који јој помажу да победи Украјину, пише италијански дневни лист „Република“.

„Украјинска офанзива је успорила и Запад се боји да ће до краја месеца сасвим престати. На страни Русије су снажна одбрана и тактика војних генерала, док истовремено, Оружане снаге Украјине нису научиле да воде велике војне операције“, наводи се у чланку.

Аутор истиче да резултати контрофанзиве изазивају све већу забринутост у Украјини, као и међу савезницима: постоји бојазан да офанзивне снаге неће моћи до јесени да потисну Русе са територија које су заузели, што ће створити веома тешку ситуацију не само на војном, већ и политичком плану.

„Катастрофалан сценарио би могао изгледа овако: напредовање украјинских снага према Криму биће одложено до краја пролећа 2024. године, а то ће омогућити Русији да још више ојача“, пише новинар.

Према његовом мишљењу, ако Оружане снаге Украјине не буду могле да заузму Маријупољ и Мелитопољ до средине септембра, Кремљ ће имати много времена да покуша да подели савезнике украјинског лидера Владимира Зеленског.
У чланку се наводи да су у дипломатским круговима обновљени разговори о примирју по корејском примеру које ће замрзнути линију фронта.
Контраофанзива, о којој се дуго причало у Кијеву, почела је 4. јуна на јужнодоњецком, запорошком и артјомовском правцу, при чему је украјинска војска концентрисала главни удар на запорошки сектор фронта.
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
РУСИЈА
Шоумен Зеленски игра представу док губи на десетине хиљада војника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала