- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац има нову „генијалну“ идеју за даље уништавање Романовог клуба

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONТод Бели
Тод Бели - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
Пратите нас
Американац Тод Бели, који је игром случаја, односно политичком одлуком, добио прилику да буде власник једног гигантског фудбалског клуба какав је Челси, намерава да прода део власништва како би прикупио новац за даље бесомучно трошење без резултата.
Конзорцијум које се налази у власништву америчког бизнисмена потрошио је више од 750 милиона долара на трансфере играча прошле сезоне да би изградио победнички тим који, не само да није освојио ништа, него је завршио на 12. месту у Премијер лиги, што је најнижи пласман у последњих 29 година.
Такође, „лондонски плавци” нису успели да се пласирају ни у једно европско такмичење, што је додатно утицало на њихов лош буџет.
Бели сада намерава да прикупи око 500 милиона долара нових инвестиција у замену за одговарајући удео у клубу, наводи извор.
Челси је протекле две деценије променио неколико власника, од 2003. године клуб са „Стамфорд Бриџа” био је у власништву бизнисмена Романа Абрамовича и у његово време Челси је доживео највеће успехе у историји.
Нажалост, Абрамович је био приморан да као руски држављанин, према политичким одлукама енглеских власти, препусти власништво и дозволи готово национализацију клуба који је потом стављен на продају.
Крајем маја 2022. године клуб је купио Бели и кренуо да троши ненормалне суме новца на појачања без икаквог смисла и визије, а како ствари стоје, са тиме ће се и наставити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала