- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђаволско коцкање: Да ли је Јунајтед нашао свог Холанда?

© AFP 2023 / JURE MAKOVECРасмус Хојлунд
Расмус Хојлунд - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
Пратите нас
Готово је, сага је окончана! Расмус Хојлунд који је био мета Манчестер јунајтеда и Пари Сен Жермена, каријеру ће дефинитивно наставити на Олд Трафорду, а Аталанта ће максимално приходовати од трансфера 83 милиона евра.
Од поменуте цифре 74 милиона европских новчаница је фиксно, док се остатак од девет милиона односи на оствариве бонусе.
Какав боговски посао „Богиње провинције“, која је пре само годину дана довела из Штурма данског нападача за суму од 17,2 милиона евра, да би га због свега девет голова у Серији А прошле сезоне продала готово четири пута скупље.
Енглески медији питају се да ли је Манчестер јунајтед довео свог Холанда и да ли ће талентовани дански шпиц моћи да парира Ситијевој гол-машини која је већ у првој сезони на Етихаду и у Премијер лиги, оборила бројне рекорде, комплетирају на крају хет-трик трофеја у виду првенства, Купа Енглеске и Лиге шампиона.
Хојлунд је за своју висину од 191 центиметар изузетно покретан и уме лако да стави противничке дефанзивце у незгодан положај.Такође се изражава сумња од стране медија да ли се Ерик тен Хаг опасно коцка, јер је одлучио да саму оштрицу напада повери 20-годишњаку са свега годину дана искуства у Лигама петице.
Бројке из прошле сезоне нису нешто што иде у прилог Расмусу Хојлунду, новој „скупоценој играчки“ славног клуба с Театра снова.
Осамдесет и кусур милиона за само девет голова у Серији А не улива превише поверења, али је чињеница да су цифре „експлодирале“ и да се фудбалери одавно преплаћују.
Расмус Хојлунд не крије да је пресрећан због реализације трансфера и избора новог клуба, с обзиром на то да је у игри био и Пари Сен Жермен, али је Данац искључиво хтео у Јунајтед.
„Фантастичан је осећај што ми се остварио сан. Презадовољан сам што сам добио могућност да играм за овај тим. Чињеница је да сам млад, али сам спреман за корак напред да играм за велики клуб са групом играча светске класе. Драго ми је што ћу имати прилику да сарађујем с једним од најбољих менаџера на свету. Мислим да заједно можемо да остваримо велике ствари“, рекао је Расмус Хојлунд на промоцији у Манчестеру.
Према писању британских медија он неће бити на располагању Ерику тен Хагу за меч првог кола против Вулверхемптона због лакше повреде коју вуче из Бергама.
Иначе, Манчестер јунајтед је у суботу одиграо пријатељски меч против француског Ланса у ком је славио после преокрета - 3:1 (1:1). Меч је између осталог обележио еврогол, Флоријана Сотоке који је уочио да је нови голман Јунајтеда Андре Онана изашао високо, те га је матирао са готово половине терена.
У наставку су за преокрет погодили Маркус Рашфорд, Антони и Бразилац Каземиро.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Јошко Гвардиол - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
СПОРТ
Хрват постао најскупљи дефанзивац у историји фудбала
Футбол. Кубок России. Матч Краснодар - Спартак - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
СПОРТ
Србин створио „казнену експедицију“ у Краснодару – „Није идеално, али се трудимо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала