- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Авиони и дронови америчке коалиције 16 пута нарушили ваздушни простор Сирије

MQ-9 Reaper - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Летелице међународне коалиције на челу са Сједињеним Америчким Државама нарушили су ваздушни простор Сирије 16 пута у току претходног дана, саопштио је заменик начелника Центра за помирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Вадим Кулит.
„У региону Ел Танф је током претходна 24 часа забележено 16 нарушавања од стране три пара ловаца Ф-16, четири пара ловаца Ф-35 и две вишенаменске беспилотне летелице МКу-1Ц коалиције“, рекао је Кулит.
Осим тога, у петак је код села Рака поново забележено опасно приближавање беспилотне летелице МКу-9 коалиције авиону Су-35 Ваздушно-космичких снага Русије. Летелица је пришла на мање од 500 метара у висину. Истог дана, у рејону насеља Ел Дана у провинцији Идлиб дошло је до опасног приближавања три беспилотне летелице МКу-9 коалиције авиону Су-35 руског ваздухопловства. Летелице су се приближиле на висини мањој од 100 метара.
Према речима контраадмирала, коалиција је током претходног дана 14 пута прекршила протокол за деконфликт од 9. децембра 2019. године у вези са летовима беспилотних летелица који нису координисани са руском страном.
Он је напоменуо да су руски пилоти, показавши висок професионализам, благовремено предузели неопходне мере како би спречили судар са беспилотним летелицама коалиције.
Амерички војници у Сирији  - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
СВЕТ
САД изазивају опасне ситуације на сиријском небу како би одвукле руске снаге из Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала