- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Искључен крак нафтовода „Дружба“ у правцу Немачке

© Sputnik / Михаил Грачев / Уђи у базу фотографијаГасовод кроз Украјину
Гасовод кроз Украјину - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Један крак нафтовода "Дружба" у правцу Немачке искључен је због цурења у Пољској, саопштио је пољски оператер "Дружбе" ПЕРН.

"У суботу увече, системи ПЕРН су детектовали смањење притиска на нафтоводу Дружба у подручју Ходеча на једној од две линије западне деонице кроз коју нафта улази у Немачку. Одмах је био обустављен доток кроз оштећени крак. Друга линија нафтовода ради без промена“, наводи се у саопштењу.

"Остатак инфраструктуре ПЕРН-а, укључујући поморску деоницу, кроз коју се нафта, која стиже танкерима, пумпа до Пољске, а затим до Немачке, ради нормално. Пољске рафинерије добијају нафту у складу са распоредом“, додаје се у обавештењу.
Компанија тренутно истражује узрок инцидента.
Напомиње се да су на лицу места Државна ватрогасна служба и Служба за ванредне ситуације ПЕРН-а, рекултивација земљишта на које се излила нафта почеће одмах по завршетку ремонтних радова.
Иначе, нафтовод „Дружба“ један је од најдужих цевовода за испоруку нафте на свету и дугачак је чак 4.000 километара. Простире се од Татарстана преко Русије да би се после разгранао у два крака – северни који води преко Белорусије до Пољске и Немачке и јужни којим се преко Украјине нафрта испоручује до Словачке, Чешке и Мађарске.
Нафтовод — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Специјална операција у Украјини
Медији: Зеленски намеравао да дигне у ваздух нафтовод "Дружба"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала