- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Селидба у Лондон наљутила Рен и ставила Матића у центар пажње – шта ће рећи Жозе?

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIНемања Матић и Жозе Мурињо
Немања Матић и Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Немања Матић би крајње неочекивано могао да напусти Рому после само једне сезоне проведене у Риму. За његове услуге заинтересован је француски Рен, након што је остао без ослонца на средини терена, пошто је Лесли Угочукву потписао уговор са Челсијем.
Французи пред почетак сезоне убрзаним темпом морају да пронађу адекватну замену због селидбе у Лондон, а избор је по свему судећи на прву лопту пао на прекаљеног Немању Матића.
Бивши српски репрезентативац и ас Челсија, Манчестер јунајтеда, који по трећи пут у каријери сарађује са Жозеом Мурињом, можда нечекивано одлучи да промени средину, иако је био виђен и наредне сезоне у дресу Вучице.
Француски медији објавили су да је Рен већ започео преговоре са Ромом око продаје 35-годињег српског везисте који је један од главних и омиљених војника Португалца.
Иако је у позним фудбалским годинама Матић је прошле сезоне имао запажену улогу код „Господина специјалног“, што потврђује сув статистички податак, према ком је Немања одиграо невероватих 50 утакмица у свим такмичењима.
Александар Сале Ђорђевић – бивши селектор Србије и садашњи тренер КК Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
СПОРТ
Ђорђевић искључен – Италијани показали Србији како са Кином
За сада није познато какву понуду је спреман у Рим да пошаље Рен и колико би обештећење било, али је јасно да се Мурињо и Матић питају око тога да ли ће доћи до нечекиваног растанка или ће опробани и доказани тандем закорачити заједно у још једну сезону.
Према појединим информацијама са Апенина, Мурињо је наменио поново озбиљну улогу Србину за наредну сезону и неће да пустити да се пресели у Француску.
Рен ће наредне сезоне играти у групној фази Лига Европе, док Рому која је поражена у финалу Лиге конференција од Севиље после слабијег извођења, пенала, очекују квалификације за Лигу Европе.
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
СПОРТ
Јапан не заборавља свог фудбалског цара – 60.000 навијача се поклонило Пиксију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала