- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Највеће изненађење Вимблдона: „Новак је најбољи свих времена“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Највеће изненађење Вимблдона ове сезоне без сумње је био Кристофер Јубанкс, амерички тенисер, који је стигао до четвртфинала на енглеској трави. Након што се пробио, тениска јавност постала је све више заинтересована за Американца па су тако уследили све чешћи интервјуи, а у једном од њих говорио је и о Новаку Ђоковићу.
Тенисери који су у самом врху белог спорта ретко желе да се изјашњавају о трци за најбољег тенисера свих времена и обично дају дипломатске одговоре. Међутим, Кристофер Јубанкс који се тек пробио у првих 30 на свету отворено је рекао да је његов фаворит Новак Ђоковић.

„Да, то је моје лично мишљење да је Новак најбољи. Ипак, то је само моје мишљење. Сматрам да је ГОАТ расправа прилично субјективног карактера, све зависи шта вам се допада. Роџер Федерер је променио поглед на тениске играче што се тиче глобалног нивоа. Он је глобална икона. Ипак, у погледу тенисера са највише титула, рекорда, недеља на месту број један, једноставно, он (Новак) има бројеве“, рекао је Јубанкс.

Американац се слаже да је Федерер урадио много тога за тенис, али сматра да се Новак најбоље показао као играч који може да игра на било којој подлози против било ког противника.
„Неки би можда рекли да Федерер више значи спорту и заиста нећу да се расправљам по том питању уколико је то твој тениски ГОАТ. Мој ГОАТ је једноставно када си најбољи "ол араунд" играч. Када можете тенисера да баците на било коју подлогу против било којег противника, у томе би Новак био најбољи“, закључио је Јубанкс.
Стефанос Циципас и Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
СПОРТ
Форма је пролазна, класа је вечна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала