- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Године му ништа не могу: Хулкова „ракета“ са 40 метара /видео/

© AP Photo / JON SUPERБразилски фудбалер Хулк
Бразилски фудбалер Хулк - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Бразилски нападач Хулк познат је по невероватно разорном ударцу, што је демонстрирао у 37. години у двобоју његовог Атлетико Минеира и Сао Паула.
Ништа ту не би било чудно и сензационално да снажни нападач није одлучио да упути директан ударац ка голу са раздаљине од 40 метара. У ситуацији у којој би већина фудбалера искључиво размишљала о центаршуту или пасу најближем саиграчу, Хулк је изабрао да шутира.
И, није погрешио већ је распалио левицом по лопти, у његовом стилу, а лопта је попут „ракете“ добила убрзање и преварила голмана домаћег тима.
Ударац не само што је био јак, већ је био јако, јако прецизан и завршио је горњем десном углу Рафаела, који је бранио гол Сао Паула.
Хулк је предност Атлетико Минеиру донео у раној фази сусрета 18. кола бразилске Серије А, с обзиром на то да се играо тек четврти минут.
Мреже су до полувремена мировале, да би у наставку Кристијан Паво у 69. минуту из пенала поставио коначних 2:0.
Коло пре краја полусезоне у Бразилу, Сао Паоло је остао на деветој позицији са 26 бодова, док је Атлетико Минеиру место испод са два бода заостатка.
Што се тиче Хулка, он је показао да му године не могу ништа и да и даље поседује разоран ударац, као његови земљаци Адријано и Роберто Карлос или легендарни Синиша Михајловић.
Хулк је до сада постигао седам голова ове сезоне уз две асистенције и дели четврто место на листи најбољих стрелаца са Маркосом Леонардом и Рожером Гедешом. Тикињо Соареш из Ботафога је лидер са 13 постигнутих погодака.
Детаљ са утакмице Партизан - Викторија Плзењ - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
СПОРТ
Србин оставио дубок траг у Москви – често га се сете
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
СПОРТ
Американци у чуду – Меси их опет шокирао мајсторијом /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала