- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Тама ме је прогутала“ – Италијан проговорио о менталним проблемима

© AP Photo / Andy BrownbillИталијански тенисер Матео Беретини
Италијански тенисер Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Италијански тенисер Матео Беретини, који је прошле године био шести рекет планете, док је тренутно 38. на свету, проговорио је о менталним проблемима са којима се сусрео због бројних повреда.
Он је у изјави за италијанске медије обелоданио да га је тама прогутала, а све због тога јер није видео излаз из тешке ситуације због учесталних повреда које су га спречавале да се врати тенису.
"Дубоко у себи када се осећам исцрпљено знам да је играње тениса једна од оних ствари које ме чине живим. Када то нисам био у могућности да радим, упознао сам таму. Она је деловала бескрајно и целог ме је прогутала. Уместо да стојим и дишем, закопао сам се у бездан", поручио је Италијан за Коријере дело Сера.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Мундобаскет 2023
Орлови излазе из илегале, а Богдан поручује: „Брзи смо“
Момак који поседује огроман потенцијал и ускоро би поново могао да заигра битну улогу на највећој тениској сцени, успео је да се издигне изнад озбиљних менталних проблема, да их преброди и врати се својој великој љубави - тенису.
"Било је лоших и тешких тренутака, који ми се нису свидели, али су били кључни да поново откријем разлоге за радост у ономе што радим од детињства, током целог живота. Вратио сам се на почетак како бих се поново пронашао. Тама ми је дала простор да то учиним", констатовао је Беретини.
Причајући о томе ко му је био омиљени тенисер у детињству, Беретини се присетио првог сусрета са Роџером Федерером на Вимблдону 2019. године. Био је изузетно искрен, поручивши да га је Швајцарац убио у појам.
Меч у три сета окончан је за само 73 минута игре. Роџер је био суров и препустио је, тада 20-годишњем Италијану свега пет гемова - 6:1, 6:2, 6:2.
"Федерер је без сумње био мој омиљени тенисер током детињства. Први меч против њега нисам ни разумео где сам, био сам толико узбуђен. И био сам на Вимблдону, то ме је убило, али је било дивно", констатовао је Беретини.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
СПОРТ
Тек следи права борба Ђоковића и Алкараса – Нолетова шанса је у Њујорку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала