- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Орлови излазе из илегале, а Богдан поручује: „Брзи смо“

© Sputnik / Лола ЂорђевићБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Кошаркаши Србије одиграће у уторак и среду две изузетно јаке провере на Акрополис купу у Атини против домаћина Грчке и Италије, а капитен Богдан Богдановић поручио је да ће Орлови играти брзу и атрактивну кошарку.
Јавност у Србији нестрпљиво прижељкује да види како ће изгледати Србија предвођена новим капитеном Богдановићем, с обзиром на то да су две досадашње провере протекле иза затворених врата.
Наиме, пријатељски мечеви са репрезентацијама Босне и Херцеговине и Пољске одиграни су без присуства публике и камера, а некако је на крају до медија процурила информација да су оба сусрета изабраници Светислава Пешића решили у своју корист.
Футбол. Кубок PARI Премьер. Матч Сочи - Зенит  - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
СПОРТ
Рус облачи дрес Србије? – „Како бисмо могли да одбијемо?“
Како то ништа не мора да значи, поготово јер је резултат био у другом плану, а и нико није могао да види игру Србије, тако је капитен пред обавезе националног тима у Атини открио шта навијачи могу да очекује од њега и саиграча.
„Доста је млада екипа, брзи смо и играмо атрактивну кошарку, то је оно што могу да кажем унапред и да се надам најбољем, као и увек. Припреме су добро прошле, без великих повреда, што је најважније“, изјавио је члан Атланте Хокс који се радо одазвао позиву селектора за разлику од неких других.
Србија је пут Атине у понедељак кренула са 14 кошаркаша, док су њих четворица остали у Београду. Неки због повреде и терапија, неки су добили продужени одмор због обавеза с националним тимом, као што је случај са Николом Топићем.
Орлови ће раширити крила у уторак од 18 часова и 45 минута против домаћина Акрополис купа, селекције Грчке, док ће дан касније у идентичном термину одмерити снаге са Италијом, која је недавно одржала час кошарке Кинезима које с клупе води бивши селектор Србије Александар Ђорђевић.
„Спремни смо да играмо утакмице и да наставимо да се спремамо за Мундобаскет. Знамо њихову културу кошарке, сви играју на свој начин и фазон. БИће то добар тест за нас, а видећемо шта мисли публика“, закључио је Богдан.
Српски кошаркаши ће на Мундобаскету од 25. августа до 10. септембра играти у Групи са Порториком, Јужним Суданом и Кином, а мечеве групне фазе играће у Манили.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Саша Ђорђевић и Стив Кер - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
СПОРТ
„Јадна екипа“ – суров коментар на списак Амера за Мундобаскет
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
СПОРТ
Кошаркаши Србије у првом шеширу – неће играти против Дончића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала