- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сијарто: Разговарао сам са Москвом, безбедни смо

© Sputnik / Лола Ђорђевић Петер Сијарто
 Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Москва нас је уверила да ће испоруке нафте из Русије у Мађарску бити реализоване према уговорима, што ће Будимпешти осигурати безбедно снабдевање енергентима, изјавио је мађарски министар спољних послова и спољноекономских веза Петер Сијарто након телефонског разговора са вицепремијером Русије Александром Новаком.

„Данас сам разговарао са вицепремијером Русије и одговорним за питања енергетике Александром Новаком, који ме је уверио да ће руски партнери снабдевати Мађарску нафтом у складу са обавезама назначеним у уговорима, те је снабдевање наше земље енергентима као и раније, безбедно“, написао је Сијарто на друштвеним мрежама.

Мађарски министар је нагласио да су последњих дана „стигле забрињавајуће вести“ о „нападима који су се одразили и на енергетску инфраструктуру“ током сукоба у суседству са Мађарском, не прецизиравши о чему се ради.
Претходно, Сијарто је изјавио да руски партнери поуздано испуњавају своје обавезе које се односе на снабдевање Мађарске нафтом и гасом.
Према његовим речима, захваљујући руским испорукама гаса, мађарска складишта су попуњена 42 одсто у односу на годишње потребе, док је просечна вредност у Европи 23 одсто.
Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
РУСИЈА
Сијарто: Русија поуздани снабдевач нафтом, постигли смо договор о могућности одложеног плаћања гаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала