- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

САД: Не преговарамо са Москвом о миру у Украјини; Захарова: Лаж је да смо одбили дијалог

© Flickr / Tom ArthurЗграда Стејт департмента
Зграда Стејт департмента - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Тренутно се не воде никакви преговори са Русијом о мирном решавању украјинског сукоба, јер Москва није показала интересовање за њих, изјавио је портпарол Стејт департмента Метју Милер.

„Хтео бих да објасним ко ће предводити преговоре за које сада није тренутак. Никаквих мировних преговора са Русијом сада нема, јер је Москва одбила да учествује у смисленом дијалогу о миру“, рекао је Милер током брифинга.

Он је додао да је Вашингтон спреман да одигра „сваку могућу конструктивну улогу“ како би подржао Кијев у контексту будућег дијалога о регулисању ситуације.
„Ми ћемо такође поздравити конструктиван допринос друге стране у овом процесу“, истакао је портпарол.

Захарова: Опет нас оптужују

Саопштење Стејт департмента да је Русија, наводно, одбила дијалог о Украјини, је лаж, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова, коментаришући Милерову изјаву.

„Какви лажови! Одлично знају да су сами рекли (украјинском председнику Владимиру) Зеленском да одложи преговоре у априлу 2022. године, сами су иницирали да кијевски режим забрани мировне преговоре са Русијом у септембру 2022. године, сами су јавно више пута рекли да није време за преговоре, али свеједно, ипак криве Русију“, истакла је Захарова.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је раније за „РТ Арабик“ да Русија има политичку вољу и спремност за дијалог са Кијевом, али за то нема основа.
Председник Украјине Владимир Зеленски оценио је да преговори између Москве и Кијева нису могући док се руска војска налази на територији Украјине.
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Специјална операција у Украјини
Медведев: Рано је за преговоре, треба испунити три услова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала