- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хаос у Атини: Убијен младић у тучи хрватских и грчких навијача

CC BY-SA 4.0 / Biser Todorov / Навијачи на фудбалској утакмици
Навијачи на фудбалској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Пратите нас
Навијач грчког АЕК-а убијен је синоћ у Атини у жестокој тучи фудбалских навијача тог клуба и загребачког Динама, преноси портал грчке ТВ ЕРТ.
Двадесетдвогодишњи младић је страдао пошто је задобио више убода ножем, а повређена су четири Грка и четири Хрвата. Ухапшена су 82 хрватска навијача, по један Аустријанац, Босанац, Албанац, Немац и два Грка, наводи телевизија.
Још пет грчких и три хрватска навијача су ухапшени и смештени у болницу. Према информацијама ЕРТ-а, преосталих 88 ухапшених тренутно су на испитују у Генералној полицијској управи Атине.
Група од 150 до 200 навијача Динама стигла је организовано друмским путем у Грчку, уочи данашње утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК-а и Динама, и упутила се ка Атини.
Полиција их је уочила и дискретно надгледала, али су се они, према полицијским изворима, по доласку у град разишли. ЕРТ наводи да су навијачи Динама синоћ око 23 сата дошли до стадиона АЕК-а и напали навијаче тог клуба.
Дошло је до жестоке туче, у којој су коришћени молотовљеви коктели, палице и други предмети. Јаке снаге полиције које су стигле на место сукоба, употребиле су сузавац и ухапсиле укупно 96 особа.
Оштећене су многе радње и аутомобили, јер су хрватски навијачи запалили канте и суво грање у близини отвореног паркинга и разбили шофершајбне на аутомобилима, наводи ЕРТ.
АЕК и Динамо вечерас у Атини треба да играју прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.
Због страха од нереда, УЕФА је утакмице хрватског и грчког представника означила као високоризичне и забранила присуство гостујућих навијача. Још се не зна да ли ће утакмица бити одиграна након ноћашњег трагичног догађаја, наводи ЕРТ.
Футбол. Кубок PARI Премьер. Матч Сочи - Зенит  - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
СПОРТ
Рус облачи дрес Србије? – „Како бисмо могли да одбијемо?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала