- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

УЕФА донела одлуку: После убиства у Атини одложена утакмица

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Пратите нас
Унија европских фудбалских асоцијација (УЕФА) одлучила је да откаже утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК и Динама из Загреба, због сукоба и смрти једног навијача домаћег клуба у понедељак увече, преносе грчки медији.
Утакмица је требало да буде одиграна у уторак у Атини од 20.45 часова.
Навијачи Динама из Загреба дошли су у Атину упркос забрани УЕФА о доласку гостујућих навијача у овом двомечу, и том приликом се жестоко сукобили са навијачима домаће екипе.
Једна особа је убијена, док је повређено најмање осморо људи и ухапшено 100 навијача.
„У понедељак увече група од око 100 до 120 навијача Динама из Загреба, заједно са пријатељским навијачима из Грчке, била је у Перисосу (метро станица у Атини, прим. аут.). Окупљени навијачи АЕК-а били су недалеко од њих. Дошло је до инцидената између две навијачке групе које су бацале бакље, камење, импровизоване ствари... Такође, користили су и палице. Инцидент се догодио сат и по након што је Динамо Загреб завршио тренинг и напустио терен, а полиција је испратила играче и цео тим до хотела. Након пријављеног инцидента, полиција је стигла на место сукоба и ухапсила 98 навијача. Отворена је истрага и биће покренуте и утврђује се идентитет свих учесника туче“, наводи се у саопштењу полиције.
Навијачи на фудбалској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СПОРТ
Хаос у Атини: Убијен младић у тучи хрватских и грчких навијача
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала