- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Војска гомила снаге у престоницу Нигера, четири државе могу учествовати у операцији

© AFP 2023Сторонники размахивают флагами Нигерии, митингуя в поддержку нигерийской хунты перед зданием Национальной ассамблеи в Ниамее
Сторонники размахивают флагами Нигерии, митингуя в поддержку нигерийской хунты перед зданием Национальной ассамблеи в Ниамее - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Пратите нас
Оружане снаге Нигера пребацују појачање у главни град земље Нијамеј како би се припремиле за могућу војну интервенцију, јавио је Си-Ен-Ен, позивајући се на војни извор.
„Оружане снаге Нигера пребацују појачање у главни град како би се припремиле за потенцијалну војну инвазију“, наводи телевизија.
Конвој од око 40 камионета стигао је у Нијамеј у недељу увече са трупама из других делова земље "како би смирили узнемирену јавност и припремили се за потенцијалну битку", пренео је Си-Ен-Ен.
Како јавља радио РФИ, у интервенцији у Нигеру могле би да учествују војске Нигерије, Сенегала, Бенина и Обале Слоноваче.
"Нигерија је и даље одлучна да буде локомотива операције. Она ће обезбедити више од половине трупа ако буде потребно", јављају медији, цитирајући неименованог нигеријског званичника.
Планом интервенције предвиђено је учешће контингента од 25.000 људи.
Јуче је "Ал Арабија" јавила да су побуњеници у Нигеру објавили да стране државе спремају инвазију на њену територију. Истовремено, није прецизирано о којој је земљи реч.
Нигерские военнослужащие во время митинга сторонников военного переворота на стадионе в Ниамее - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СВЕТ
Викторија Нуланд посетила Нигер, побуњеници нису дозволили да разговара са смењеним председником
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала