- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

ТСЦ за два минута „здробљен“ у Каменолому – Србин и Фарска Острва живе сан зван Лига шампиона

© Фото : Милош МиливојевићТСЦ
ТСЦ - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Пратите нас
ТСЦ из Бачке Тополе поражен је у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона од Браге на „Каменолому“ - 3:0 (2:0). Стрелци за Португалце били су Брума у 17. и Пици у 19. минуту, док је коначнан резултат поставио Алваро Ђало у 88. минуту.
Тим Жарка Лазетића сурово је кажњен за грешке које Европа не толерише. Два минута деконцентрације и две лопте у мрежи голмана Вељка Илића.
Храбро је вицешампион Србије ушао у меч са Брагом која је била апсолутни фаворит. Резултатски егал био је на снази све до 17. минута, када је Брума сам узео лопту на половини ТСЦ-а и акцију је завршио голом.
Крилни нападач се попут „брзог воза“ залетео с леве стране, ушао је у средину и са 20 метара је снажно шутирао, а лопта је прошла испод руке Илића и завршила у мрежи.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић задовољан испуњеним циљем: „Донеће нам добре ствари“
Није се екипа из Бачке Тополе опоравила од шока, а нешто више од 60ак секунди је Илић био приморан да поново вади лопту из мреже. Чини се да је штопер ТСЦ-а Стојић могао и морао боље да процени лет једне лопте и да отклони опасност, али се Пици нашао испред њега и рутински је пласирао лопту иза леђа голмана гостију – 2:0.
Могао је ТСЦ да преполови предност Браге у „Каменолому“ већ у 21. минуту када је Пантовић из изгледне ситуације шутирао преко гола. Момак који је прошао омладинску школу Црвене звезде, играо је и за Вождовац, слабо је реаговао после идеалног додавања Цветковића.
Покушавао је у тим тренуцима Жарко Лазетић да охрабри своје фудбалере који су психолошки пали. Могла је Брага и до трећег гола у 34. минуту, када је Немања Петровић успео главом да скрене лопту готово с гол линије, након покушаја Бруме.
Мреже су до одласка на одмор мировале. Јасно је било у наставку да португалски представник не мора да срља и да јуриша ка голу ривала, с обзиром на то да је стекао лепу залиху пред реванш у Србији, који је заказан за недељу дана. Грешка резервисте Антонића тек што је ушао у игру, омогућила је Ђалоу да рутински матира Илића за убедљивих 3:0 у 88. минуту.
Пред ТСЦ-ом је да покуша да приреди чудо пред својим навијачима, али је јасно да ће то бити изузетно тешко, пре свега јер екипа практично нема искуство играња на европској сцени јер јој је ово тек други наступ.
Лазетић и његови ученици могли су да се увере да Европа не прашта грешке, док ће у реваншу морати да нападну, што би Браги могло додатно да отвори простор за контранападе.
Када су у питању остали резултати првих мечева 3. кола квалификација за Лигу шампиона, Клаксвик са Фарских Острва је после елиминације Ференцвароша и Хекена, успео да шокира и норвешки Молде. Славио је Клаксвик, чије боје брани Србин Дени Павловић, после преокрета резултатом 2:1 (0:0), чиме је настављен сан зван Лига шампиона.
Гости су у Торшавну, на стадиону капацитет 6.500 места, повели преко Ејкрема у 49. минуту, да би Фредериксберг с два гола креирао чудо и донео тријумф малом клубу из градића, који има свега 5.000 становника, и који је поменути меч морао да игра на туђем стадиону.
Први мечеви 3. кола квалификација за Лигу шампиона
ПСВ – Штурм Грац 4:1 (3:1)
АЕК – Динамо Загреб одложено
Клаксвик – Молде 2:1 (0:0)
Олимпија Љубљана – Галатасарај 0:3 (0:1)
Брага – ТСЦ Бачка Топола 3:0 (2:0)
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Андре Ширле - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СПОРТ
Шампион света има луди хоби – буквално да се заледиш
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала