- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Породица Грбић има нови адут за Србију: „Никад не смемо да заборавимо ко смо и одакле смо“

© AFP 2023 / ANTONIO SCORZA Никола и Владимир Грбић
Никола и Владимир Грбић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Пратите нас
Никола Грбић у дресу Србије освојио је 16 медаља, док је до три одличја дошао као селектор, а сада је његов брат Владимир открио да и Николин син жели очевим стопама. Млади Матија поносно је истакао српску заставу и тиме разрешио дилеме за кога би играо у будућности пошто живи и школује се у Италији.
Владимир и Никола Грбић српској одбојци донели су много, освојили су 14 односно 16 медаља у националном дресу, а заједно су 2000. године на Олимпијским играма у Сиднеју дошли до златне медаље.
Док је Никола посвећен послу селектора који тренутно обавља на клупи Пољске, Владимир има свој камп који је посетио и Николин син Матија Грбић.
„Ово је Матија Грбић, син мог брата Николе који живи и учи школу у Италији. На питање за кога би играо одговорио је гестом. Не може другачије јер ивер не пада далеко од кладе. Можда смо мала земља и сиромашна можда нисмо омиљени многима али ми не смемо да заборавимо ко смо и одакле смо. Никад. Знам да је и деда негде горе поносан.....Ја јесам...“, написао је Владимир уз фотографију Матије који поносно истиче српску заставу.
© SputnikМатија Грбић
Матија Грбић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Матија Грбић
Дека који би како Владимир каже био поносан је такође имао богату одбојкашку каријеру. Чувени Милош Грбић за репрезентацију Југославије одиграо је 193 утакмице. Посебно се у његовој каријери истакла 1975. година када је као капитен Југославији донео прву медаљу са Европског првенства, а то је било бронзано одличје. Исте године предводио је репрезентацију и до злата на Медитеранским играма у Алжиру.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Никола Грбић  - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2023
СПОРТ
Никола Грбић померио границе историје
Одбојкаши Србија, Лига нација - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
СПОРТ
Помози, Боже!
Тијана Бошковић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
СПОРТ
Два лица Србије и Пирова победа за крај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала