Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Поносан сам на политику слободе, а ако Украјина призна Косово, у једном дану губи све

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић.
Председник Србије Александар Вучић. - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Пратите нас
Ако Украјина призна Косово у једном дану ће изгубити све, рекао је председник Србије Александар Вучић.
„Украјина нам је пријатељска земља, никада нисмо имали проблеме и надам се да нећемо имати. Замислите да Украјина призна независно Косово. Све губи у једном дану. Тај адут Зеленски неће да баци из својих руку“, рекао је Вучић поводом изјаве председника Одбора за спољне послове украјинског парламента Aлександaр Мережка, који је рекао да се у Кијеву разговара о питању признавања тзв. Косова.

Поносан сам на политику слободе и будућности

Говорећи о нападу немачког листа „Шпигл“ који га је назвао „Чаробњаком из Оза“, Вучић је рекао да је суштина политике коју води Србија независност, слобода и част.
„Суштина политике коју водимо је самостална независна Србија која чува везе са својим традиционалним пријатељима. То је наша политика“, рекао Вучић.
"То је политика части, поноса, слободе. То је политика будућности, за 10 година ће та политика бити доминантна у свету", рекао је Вучић.

Вучић: "Крив сам што не признајем независност Косова, на ту сам кривицу поносан"

"Видео сам да су парламентарци потписали писмо у коме сам нападнут што помажем народу у РС, рекао је председник Србије Алексадар Вучић током обраћања.
"Исто тако богзна шта радим са Србима у Црној Гори, постоје медији у Србији који желе да представе да сам ја крив за све у региону", рекао је.
"Крив сам што не признајем независност Косова и тиме правим проблеме у региону. То је моја кривица и ја сам поносан на ту кривицу", рекао је Вучић.
Вучић је рекао да је писмо неких европских званичника само формално адресирано на њега, али да је уперено против Србије.
„Моја кривица је што се залажем за Србе у региону и што не желим да признам Косово... Поносан сам на имена која су писала то писмо, али сам поносан и на то што ту нема неких имена“, одговорио је Вучић на питање новинара.

Избори у Београду кад год опозиција хоће

Вучић је изјавио да му нико није тражио београдске изборе, а да их је он нудио 50 пута, као и да опозиција не одлучује да ли ће, ако буде београдских избора, то бити избори само у престоници.
"Да ли ће бити смо београдски, или ће бити још неки избори, то ћемо да видимо, пошто то није фонтана жеља. Хоћете београдске изборе, нема проблема, хајде да седнемо да се договоримо када ће бити београдски избори - децембар, април, мај. Никакав проблем, а да ли ће бити још неки избори, то није ваше питање, ваљда се још неко нешто пита у овој земљи", рекао је Вучић одговарајући на питање да ли ће бити београдских избора пошто их, како је рекао новинар, опозиција листом тражи.
На заједничкој конференцији за медије са председницом Владе Србије Аном Брнабић у Палати Србија, Вучић је упитао да ли су само београдски избори ултиматум и да ће пружити опозицији ту могућност.
"У сваком тренутку када хоће београдске изборе, нека нас обавесте, али ја морам да вам кажем да сам слушао до сада да неће ниједне изборе. И да су говорили не, не могу избори, ми морамо да их пребијемо, да их бацимо у Саву и Дунав, што, наравно, неће да се деси. Наравно, за то им нису потребне демонстрације. Хоћете изборе, добићете их и кажите хоћете децембар, април, мај, а хоће ли бити још неких избора, то је друга ствар и о томе нећете ви одлучивати", поручио је Вучић.
Додао је да је Србија демократска земља и да када је СНС, за разлику од њих, тражио само изборе на републичком нивоу, када су демонстрирали и тражили изборе на републичком нивоу, рекли су не дамо.
"Било је јасно да немају легитимитет, а сада је јасно да ми имамо легитимитет и на републичком и на београдском нивоу", закључио је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић. - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СРБИЈА
Вучић: План развоја Србије је потпуно измењен /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала