- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Грци траже оштру казну за Динамо: Да ли је хрватски лоби важнији од људских живота?

© AFP 2023 / VLADIMIR SIMICEKХулигани
Хулигани - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Фудбалски клуб АЕК, чији је 29-годишњи навијач Михалис Кацурис убијен у сукобу са присталицама загребачког Динама, огласио се саопштењем у ком је врло јасно поручио да очекује драконску и експресну казну за „модре“ због хорора који се догодио у Атини.
Оглушиле су се најватреније присталице Динама о одлуку Европске куће фудбала (УЕФА) да на мечевима 3. кола квалификација за Лигу шампиона неће бити дозвољено присуство гостујућим навијачима.
Око 200 Бед блу бојса је прешло границу са Грчком у понедељак, што је резултирало масовном тучом са смртоносним исходом и великим бројем повређених, као и ухапшених.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Осветник Новак има три милиона разлога да покори Њујорк
Поводом катастрофалних догађаја, управа ФК АЕК је издала саопштење у ком је од УЕФА тражила да жестоко казни Хрвате, питајући јавно да ли је хрватски лоби у Европској кући фудбала јачи и важнији од људских живота?!
„Потпуно исто питње које мучи наше навијаче, што сазнајемо последњих сати на све начине, мучи и нас. Како је могуће да после варварског убиства Михалиса од чопора криминалаца из Хрватске, АЕК може да изађе на терен и да игра против Динама?
Хоће ли неко од његових убица бити на трибинама? Хоће ли бити тамо њихови саучесници у злочину који данас на друштвеним мрежама славе убиство које су починили њихови пријатељи? Они који проклињу наш свет и поносе се убиство које су починили њихови сарадници у организованом криминалу? Ко нас заправо тера да те утакмице играмо док капље крв нашег убијеног навијача и осталих тешко повређених? Када сви знају да су они који су овде дошли да убијају саставни део организације с којом морамо да играмо фудбал? Да ли је лобирање Хрвата у оквирима УЕФА важније од људских живота које су убице одузеле? И захтева ли добробит европског фудбала да наше играче терамо да играју као да се ништа није догодило? Постоји само један начин: Тренутна и строга казна, одмах! Цивилизовани европски фудбалски свет то чека. Заједно са АЕК-ом“, наведно је у саопштењу Грка.
Помињујући хрватски лоби у УЕФА, јасно је да Грци алудирају на то што је Звонимир Бобан практично десна рука председнику УЕФА Александру Чеферину. Легендарни фудбалер Хрватске и Милана, налази се на челу недавно формираног тела у УЕФА, које носи назив „Football board“, и њега чине махом бивши асови и тренери, који би својим знањем и искуством требало да допринесу развоју игре. Уз Бобана, ту су још Зинедин Зидан, Паоло Малдини, Занети, Пеђа Мијатовић, Фердинанд, Куман, Саутгејт, Клинсман, Руди Гелер, Лам, Мурињо, Лаудрур, Капело и многи други.
Утакмица АЕК - Динамо која је требало да буде одиграна у уторак, 8. августа у Атини је одложена. Први сусрет би према последњим информацијама требало да буде одигран у Загребу 15. августа, док је реванш планиран за 18. или 19. август.
Војводина - Партизан, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Неочекивани сусрет на аеродрому: Легенда испратила Партизан за Баку /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала