- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши агент ЦИА: Америчке генерале не брине толико Украјина, већ чиме би Русија могла да уништи САД

© AP Photo / /Carolyn KasterЦИА
ЦИА - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Амерички генерали више не размишљају о Украјини, али узнемирено констатују огромне могућности руске нуклеарне подморничке флоте, способне да уништи Сједињене Америчке Државе, изјавио је бивши агент ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за „Редактид“.
„Обратите пажњу да су престали да говоре о ‘поразу’ Русије од Украјине. Они сада активно размишљају о моћним руским нуклеарним подморницама. У свету само две земље имају такве подморнице — Русија и САД“, нагласио је стручњак.
Истовремено, Џонсон је подсетио да Москва већ надмашује Вашингтон у тој области, јер поседује беспилотну подморничку флоту (пловила „посејдон“), која може да буде опремљена нуклеарним оружјем и изведе нападе на Сједињене Државе.
„Америка нема начин да спречи овакву претњу или да јој се супротстави“, закључио је бивши аналитичар.
Председник Русије Владимир Путин први пут је објавио о пројектовању торпеда у обраћању Федералној скупштини 2018. године. Према његовим речима, такви подводни беспилотни апарати моћи ће да погађају различите циљеве, укључујући групе носача авиона, обалска утврђења и инфраструктуру. „Посејдони“ ће бити постављени на вишенаменске нуклеарне подморнице класе „Белгород“ и „Хабаровск“, чије су карактеристике тајне.
Москва је више пута указивала да нема агресивне намере према другим државама. Истовремено, како су наводили у Кремљу, Запад има за циљ конфронтацију и експанзију укључивањем нових земаља у Северноатлантску алијансу и дестабилизацију граница.
Подморница Русије - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
РУСИЈА
Начелник британске морнарице упозорава на опасност од руских „невидљивих“ подморница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала