- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Енглези креирали, па разбили највећу фудбалску заблуду

© AP Photo / Frank AugsteinЕнглески фудбалер Хари Мегвајер
Енглески фудбалер Хари Мегвајер - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Пре четири године Хари Мегвајер је постао званично најскупље плаћени дефанзивац света, јер је Манчестер јунајтед платио Лестеру астрономских 83 милиона евра у замену за стаменог дефанзивца. Заблуда и човек ког су Енглези преплатили само зато што је Енглез, сада се сели у Вест Хем за 35 милиона европских новчаница.
То је епилог највеће фудбалске заблуде коју су креирали управо Енглези, коју су на крају сами морали да разбију!
Тешко да је ико на планети веровао да је Хари Мегвајер штопер од осамдесет и кусур милиона. Трагикомичне реакције, жути картони, невероватни и бројни аутоголови, из меча у меч су показивали колико је само Манчестер јунајтед погрешио када га је довео у јулу 2019. године.
Трудио се прво Оле Гунар Солскјер да покаже да клуб није погрешио што је издвојио толики новац, као и Ралф Рангник, није да није покушао исто да учини и актуелни менаџер клуба са Олд Трафорда Ерик тен Хаг, али када нешто или некоме не иде, па не иде, најбоље је прекинути агонију.
Хулигани - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Грци траже оштру казну за Динамо: Да ли је хрватски лоби важнији од људских живота?
С друге стране, Вест Хем који је недавно примио пет комада од Бајер Леверкузена у последњој промени пред старт нове сезоне Премијер лиге, очајнички је тражио појачање у задњој линији, а избор је по свему судећи пао на Харија Мегвајера.
Човек који је у Јунајтеду носио чак и капитенску траку, вероватно како би га додатно мотивисали, јер је константно био предмет подмсеха због кардиналних грешака који не приличе професионалном фудбалеру, плаћеном астрономских 83 милиона евра, наставиће према информацијама „Sky Sporta“ каријеру у Лондону.
Поменута сума од 35 милиона евра, далеко је реалнија од онога што је пре четири године издвојио Манчестер, док је Лестер вероватно направио један од најбољих потеза, не само у својој историји, већ у историји фудбала.
Покушали су „чекићари“ са Аптон парка да прођу још боље и јефтиније, што потврђује прва званична понуда „тешка“ 23,2 милиона евра, али су „ђаволи“ то (о)лако одбили.
Како је Вест Хем упао у временски теснац пред старт сезоне и очајнички тражи решење да „крпи рупу" у одбрани, тако је понуда повећана на 35 милиона, што је Јунајтед, судећи према информацијама британских медија, прихватио и остало је само да посао буде озваничен.
Јасно је да ће Мегвајер имати далеко мањи притисак у Вест Хему у односу на Манчестер јунајтед и да ће моћи да се бори за место у репрезентацији Енглеске, што не би био случај да је остао да „греје клупу“ на Театру снова.
Вест Хем такође финишира и трансфер Џејмса Ворд Прауза који је пуних 20 година члан Саутемптона. Али, како су „свеци“ испали у Чемпионшип, тако је постало јасно да је дошло време да један од најбољих, ако не и најбољи, извођач слободних удараца на Острву, ипак остане у елитном фудбалском друштву.
Искусном везисти недостаје само још један гол из слободног ударца како би изједначио рекорд Дејвида Бекама у Премијер лиги по броју погодака директно из прекида - 18, па је јасно да би то ускоро могло да се догоди.
Војводина - Партизан, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Неочекивани сусрет на аеродрому: Легенда испратила Партизан за Баку /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала