- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија на форуму „Армија-2023“ премијерно представља нове сателитске системе

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМакета руског свемирског сателита "Глонасс К" на штанду међународног ваздушно-космичког сајма у Дубаију
Макета руског свемирског сателита Глонасс К на штанду међународног ваздушно-космичког сајма у Дубаију - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Макета навигационог сателитског система нове генерације „Глонас-К2“ биће приказана на изложби државне компаније „Роскосмос“ у оквиру Међународног војно-техничког форума „Армија-2023“, наводи се у саопштењу државне руске корпорације.
„Роскосмос“ ће приказати и макету сателита „Глонас-М“, „Глонас-К“, „Гео-ИК-2“, „Гоњец-М“ и космичке апарате на бази платформе „Експрес-2000“.
Према саопштењу заменика главног командујућег Ваздушно-космичких снага Русије, које је објављено на сајту администрације села Сафроновског Лењинског рејона у Архангелској области, 7. август је покренут први најновији навигациони систем „Глонас-К2“.
Међународни војно-технички форум „Армија-2023“ ће се одржати 14-20. августа у конгресно-изложбеном простору „Патриот“, на полигону Алабино у Московској области и аеродрому Кубинка.
Учешће су потврдиле војне делегације из више од 60 држава. У оквиру научног програма форума ће бити одржано више од 300 догађаја на тему развоја оружаних снага, одбрамбено-индустријског комплекса Русије и међународне војно-техничке сарадње.
Форум ће 15-17. августа бити отворен за експерте, иностране делегације и за одржавање научних догађаја, док ће јавност моћи да посети форум 18-20. августа.
Лансирни систем Јарс - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
РУСИЈА
Русија ће први пут представити међународној јавности „јарс“ и „авангард“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала