- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Италијан наставио да побеђује Орлове – али поручује: „Србија је један од најбољих тимова на свету“

© Фото : ФИБАЂанмарко Поцеко
Ђанмарко Поцеко - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
Још једну спектакуларну утакмицу приредили су кошаркаши Србије и Италије у оквиру Акрополис купа, а Орлови су изгубили са само једним поеном разлике. Међутим, лако је резултат могао да буде другачији, а тога је свестан и Ђанмарко Поцеко, селектор Италије, који је Србију назвао „једним од најбољих тимова на свету“.
Ђанмарко Поцеко, селектор кошаркашке репрезентације Италије, добро је упознао српску кошарку, а иако је његов тим под његовим вођством Орлове победио други пут (Европско првенство, Акрополис куп), он према српским кошаркашима гаји велико поштовање.
„Честитам Србији, играли су тврдо. Ако могу да кажем да су оба тима играла јако добро и свима честитам. Била је ово пријатељска утакмица, али сам срећан што смо се борили против једног од најбољих тимова у Европи и на свету. Србија је фантастичан тим, са легендом Пешићем на челу“, поручио је Поцеко.
С обзиром на то да се репрезентације све чешће суочавају са отказима битних играча, Италијан је имао посебну поруку за свој тим.
„Срећни смо сви, играчи су поносни, хоће да помогну једни другима, воле да играју за репрезентацију што је јако битно по мом мишљењу. Поготово у овом моменту кошарке када је бизнис све. Они играју за џабе, тренирају и боре се сваки пут када изађу на терен. Ја то јако ценим и ценим играче, мој стручни штаб и целу федерацију јер нам дају могућност да дамо све од себе“ , истакао је Поцеко.
Орлови нису добили очекивану помоћ свих саиграча јер су Никола Јокић и Василије Мицић одлучили да не играју у националном дресу, али ипак и селектор Светислав Пешић мора да буде поносан на кошаркаше који су прихватили позив.
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Мундобаскет 2023
Немања Недовић не иде на Мундобаскет!
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Мундобаскет 2023
Од нервозе до „експлозије“ – Србија је изгубила, али је добила Николу Јовића
Светислав Пешић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић после пораза од Италијана: Нема изговора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала