- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Од нервозе до „експлозије“ – Србија је изгубила, али је добила Николу Јовића

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
Трећи пут изгубила је Србија од Италије. После Београда и Берлина, Орлови су атерирали пред Азурима на Акрополис купу у драматичној завршници 89:88, али су добили Николу Јовића.
Од благе нервозе у премијерном мечу са Грцима који смо добили 71:64, до„ експлозије“ талентованог члана Мајамија против Азура, који почињу опасно да нам не леже...
Показао је 20-годишњак да и те како може да одговори свим захтевима који се ставе пред њега. Уверио се у то и селектор Светислав Пешић, који му је указао поверење, што се огледа у 31 минуту на паркету, где је Никола испоручио 18 поена уз седам скокова и три асистенције.
Уводна деоница рефлектовала је на савршен начин Николин раскошан таленат, где је био савршен са осам поена, имао је три ухаћене лопте, два разигравања и једну рампу.
Када на то додате и ону страшну рампу против Хелена, када је зауставио Хацидакиса, онда је јасно да је Јовић "савршено оружје" Србије на оба фронта.
И у одбрани, и у нападу!
Сви они који су иоле имали сумњу у то да ли би Јовић требало да путује са екипом на Мундобаскет, јер му је тек 20 година и, очекивано, није имао запажену улогу у Мајамију који је пао пред Јокићевим Денвером у финалу НБА лиге, сада вероватно имају другачије мишљење.
Гробари графит - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
СПОРТ
Хрвати у страху од грчке освете – очекују и долазак Гробара
Узимао је Јокићев имењак шутеве и када је на снази била чувена резултатска клацкалица, показавши да поседује храброст и да зна да на себе узме одговорност, иако се то очекује од неких других момака. Пре свих, капитена Богдана Богдановића који је промашио шут за победу.
Србији иде на воденицу што је Никола Јовић са Мајмијем, односно у НБА лиги, навикао да игра светску кошарку, што ће бити случај у Манили на светској смотри. Да је у питању Евробаскет и европске судије, друга би то прича била, далеко тежа. Овако, још један плус за Јовића, Пешића и Србију.
Одлично се бивши кошаркаш Меге снашао на четворци, где би Орлови највише и требало да га користе, а ту су још Дејан Давидовац, као и Филип Петрушев, који може да игра и четворку и петицу.
Италија је оставила Србију без Олимпијских игара у Токију 2021. године, послала ју је кући и са Евробаскета прошле године, пресудила јој на Акрополис купу, али су Орлови у том последњем поразу добили много више. Добили су јасну слику о томе да Србија може да рачуна на 20-годишњег талента Николу Јовића.
Светислав Пешић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић после пораза од Италијана: Нема изговора
 Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Мундобаскет 2023
Већ виђено – опет ти Италијани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала